O fată concepută în urma unui viol şi-a răzbunat mama, la aproape 50 de ani de la comiterea odioasei fapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativă: Arhivă
Foto ilustrativă: Arhivă

Un bărbat în vârstă de 74 de ani din Marea Britanie a fost condamnat, luni, 2 august 2021, la 11 ani de închisoare, pentru un viol pe care l-a comis prin anii '70. Procesul a avut loc datorită ficei sale Daisy concepută în urma actului sexual, care a convins-o pe mama sa să depună plângere. Femeia vrea acum ca oamenii să conştientieze că şi copiii concepuţi în urma unui viol sunt victime.

Carvel Bennett, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit vinovat de violul minorei, de Tribunalul din Birmingham, luni, după un proces de trei zile, potrivit unui articol publicat de  The Guardian

Daisy care are acum 45 de ani, a fost adoptată când avea doar şapte luni, iar la 18 ani a descoperit în dosarele de servicii sociale că mama ei biologică avea 13 ani când a născut-o, iar tatăl ei biologic, Carvel Bennett, avea 28. Din documente întocmite în 1975 a aflat: „cazul a fost investigat de poliţie, dar nu a existat niciodată un proces”, se arată într-un alt articol publicat de The Guardin.

Daisy a fost şocată de descoperirea făcută, iar după ce a izbucnit scandalul cu Jimmy Savile, acuzat că a violat zeci de copii, a decis să încerce să-şi ducă tatăl biologic în faţa justiţiei pentru violul mamei sale.

Daisy s-a luptat cu poliţia şi alte autorităţi timp de aproape un deceniu înainte ca Bennett să fie acuzat. S-a lovit de faptul că autorităţile au considerat că, în termeni legali, mama biologică a fost victima infracţiunii, nu ea.

Ea speră acum ca oamenii să conştientieze că şi copiii concepuţi în urma unui viol sunt victime. 

„Sunt  „dovada atacului”. Am vrut să se facă dreptate pentru mama mea şi am vrut să se facă dreptate şi pentru mine... Din cauza acestei infracţiuni trăiesc. Sunt dovada vie a faptului că un copil a fost violat”, le-a spus ea jurnaliştilor.

Daisy a fost adoptată de o familie de albi. „Îmi amintesc că eram foarte mică şi mă gândeam la mama mea biologică în fiecare zi. Nu m-am gândit la tatăl meu, dar rasa a fost o problemă imensă pentru mine ", a spus ea

Ea a cunoscut-o pe mama ei biologică după ce a împlinit 18 ani şi a întâlnit-o prima dată când avea 20 de ani. 


Când a izbucnit scandalul lui Jimmy Savile în 2012, Daisy s-a decis să-l găsească pe tatăl biologic şi să-l ducă în faţa justiţiei. Poliţia a informat-o că Bennett nu poate fi urmărită penal pe baza declaraţiilor sale, pentru că nu ea era victima presupusului viol.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din West Midlands a spus că, după ce a fost contactat de Daisy, a luat legătura cu mama ei biologică, care nu dorea să facă un denunţ în acel moment. Astfel că anchetarea bărbatului a început abia după ce femeia a fost convinsă să depună mărturie.

Bărbatul a fost condamnat la 11 ani de închisoare, luni, 2 august.

„Sunt atât de mândră de mama mea biologică pentru curajul ei. (...) Sper că puterea şi demnitatea ei să încurajeze şi alte victime ale violurilor să acţioneze ”, a spus Daisy.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite