O familie care trăia adăpostită într-o pivniţă „în aşteptarea sfârşitului lumii” , descoperită după ce unul dintre copii a fugit

O familie care trăia adăpostită într-o pivniţă „în aşteptarea sfârşitului lumii” , descoperită după ce unul dintre copii a fugit

FOTO captură Twitter

O familie, care a trăit nouă ani într-o pivniţă, „în aşteptarea sfârşitului lumii”, a fost descoperită de poliţia din Olanda, după ce unul dintre membri a apărut la un bar local şi a cerut ajutor, relatează presa locală citând localnici, potrivit BBC şi The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de 9 ani, 6 tineri între 16 şi 25 de ani, presupuşi fraţi, au locuit neştiuţi de nimeni împreună cu un bărbat de 58 de ani la o fermă din provincia olandeză Drenthe, într-o încăpere de la subsol. Autorităţile şi vecinii au aflat de existenţa lor după ce cel mai în vârstă dintre fraţi a mers la barul din satul vecin Ruinerwold, unde a comandat cinci beri. Proprietarul barului a acceptat să-l servească după ce îl alungase cu alte ocazii. De data aceasta proprietarul barului a intrat în vorbă cu el aflând astfel că tânărul de 25 de ani a fugit de acasă şi are nevoie de ajutor. 
 
„Avea părul lung, barba murdară, purta haine uzate şi părea confuz. Mi-a mărturisit că n-a fost niciodată la şcoală şi nu s-a mai tuns de nouă ani. Mi-a mai spus că are fraţi şi surori cu care a locuit la fermă, că este cel mai mare dintre ei şi că nu mai vrea să trăiască în acel fel”, a spus el.

„Se vedea că nu are habar unde se află sau ce face” şi vorbea „ca un copil”, a declarat proprietarul barului citat de Sydney Morning Herald.

Acesta a alertat imediat autorităţile, iar bărbatul în vârstă, presupus a fi tatăl lor, a fost arestat.
Primarul localităţii a declarat ulterior reporterilor că bărbatul nu este tatăl copiilor şi nu este nici proprietarul fermei. „N-am mai văzut aşa ceva”, a spus el.

Potrivit Fox News, băiatul a mai spus că a fugit noaptea, pentru că ziua nu putea părăsi casa. Televiziunile locale relatează că fraţii nu aveau niciun contact cu lumea exterioară şi chiar că copiii mai mici nu ştiau că mai există şi alţi oameni pe pământ.
 
Televiziunea locală a relatat că familia trăia într-o pivniţă în aşteptarea sfârşitului lumii. Potrivit unor declaraţii neconfirmate, tatăl copiilor s-ar afla printre cei descoperiţi ascunşi la fermă.
 
La ferma izolată, poliţia a descoperit, în spatele unui dulap din living, o scară care ducea în pivniţa unde familia se adăpostea şi unde practic trăia. Ferma este despărţită  de satul Ruinerwold, care are circa 3000 de locuitori, de un pod, este parţial acoperită de copaci şi are o grădină mare de legume şi o capră. Unul dintre vecini a declarat pentru presa olandeză că nu văzut pe altcineva în afara bărbatului şi că a mai observat animale, între care gâşte şi un câine. Poştaşul a spus că nu a dus niciodată scrisori la fermă: „ Acum că mă gândesc, asta e destul de ciudat”.
 
Câţiva vecini au spus că au văzut pe proprietate un bărbat care conducea un Volvo, şi părea a locui singur. Un vecin a spus unui ziar olandez că bărbatul vorbea germana şi era cunoscut în sat ca „austriacul”. El era „tăios” şi îi respingea pe cei care se aproiau de fermă, inspectând împrejurimile cu un binoclu. El s-ar fi mutat la ferma, pe care o închiriase, în urmă cu 9 ani. Proprietarii fermei au spus că nu ştiau despre existenţa copiilor. Primarul localităţii a declarat la conferinţa de presă că copiii nu sunt înregistraţi ca rezidenţi.
 
Poliţia provinciei Drenthe a confirmat arestarea unui bărbat de 58 de ani care însă refuză să coopereze.
„Avem încă multe întrebări fără răspuns”, au spus adăugând că au în vedere mai multe scenarii şi că învestigaţiile sunt în curs. Nu se ştie de cât timp trăieşte familia în pivinţă şi ce s-a întâmplat cu mama copiilor. Primarul spune că a murit cu ceva timp în urmă. Se vehiculează că bărbatul de 58 de ani a suferit un atac cerebral în urmă cu câţiva ani şi era imobilizat la pat. Familia primeşte îngrijiri medicale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: