O cursă British Airways de la Londra la Dusseldorf a aterizat din greşeală la Edinburgh, în direcţia opusă destinaţiei. Cum a fost posibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeronavă British Airways decolând de pe Aeroportul London City Foto EPA EFE (arhivă)
Aeronavă British Airways decolând de pe Aeroportul London City Foto EPA EFE (arhivă)

O cursă aeriană British Airways de la Londra la Dusseldorf (Germania) a aterizat luni, din greşeală, la Edinburgh, în Scoţia, după ce echipajul a primit documente de zbor eronate. Pasagerii şi-au dat seama că ceva nu e regulă abia la aterizare, când au auzit mesajul „Bine aţi venit la Edinburgh“, potrivit BBC.

Aeronava, care decolase de pe aeroportul London City, a fost ulterior redirecţionată şi a aterizat la Dusseldorf în siguranţă. Zborul era o cursă operată de WDL Aviation, în numele British Airways.

Compania britanică a anunţat că verifică, alături de WDL, motivele pentru care piloţii au primit planul de zbor greşit.

Duminică, ultimele curse ale aceleiaşi aeronave au fost de Londra - Edinburgh şi retur. Este posibil ca un responsabil din cadrul WDL să fi copiat acelaşi plan de zbor pentru cursa de luni, potrivit informaţiilor oferite de British Airways.

Compania germană WDL a anunţat, la rândul său, că investighează situaţia, dar a subliniat că siguranţa pasagerilor nu a fost în niciun moment pusă în pericol. Toţi pasagerii au fost transportaţi la Dusseldorf luni, după escala nedorită din Scoţia.

British Airways a refuzat să comunice numărul pasagerilor implicaţi.

ff

Traseul pe care fi trebuit să zboare este marcat linie roşie continuă. Traseul urmat luni este marcat cu linie punctată portocalie. Sursă foto: bbc.com

Sophie Cooke, o tânără de 24 de ani, consultant în management, călătoreşte săptămânal de la Londra la Dusseldorf şi a povestit că, în momentul în care comandantul a anunţat că vor ateriza la Edinburgh, a crezut că este o glumă şi a întrebat însoţitorii de bord dacă vorbesc serios.

Comandantul i-a rugat apoi pe pasageri să ridice mână cei care vor să ajungă la Dusseldorf. Toţi pasagerii au confirmat.

„Pilotul a spus că n-are habar despre ce s-a întâmplat, că este o situaţie în premieră, iar echipajul încerca să afle ce se poate face“, a spus Cooke.

Potrivit tinerei, aeronava a stat parcată pe aeroportul din Edinburgh timp de două ore şi jumătate, iar apoi a decolat spre Germania.

„A fost foarte frustrant. Toaletele erau blocate, iar echipajul de bord terminase toate gustările pe care ni le putea oferi“, a mai spus tânăra.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite