O cunoscută jurnalistă de investigaţii din Malta a fost ucisă în urma exploziei unei bombe, la câteva luni după ce a provocat alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cunoscută jurnalistă de investigaţii din Malta fost ucisă astăzi în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina ei, relatează presa internaţională.

Jurnalista Daphne Caruana Galizia, care a provocat ultimele alegeri legislative din Malta prin dezvăluirile sale despre corupţie, a murit la vârsta de 53 de ani.

Vestea tristă a fost dată de Joseph Muscat (centru-stânga), al cărui anturaj a fost ţinta dezvăluirilor făcute de Caruana Galizia. Premierul maltez a denunţat un act „barbar“ şi a ordonat forţelor de ordine să-şi concentreze toate eforturile pentru aducerea autorilor atacului în faţa justiţiei.

„Ceea ce s-a petrecut astăzi este inacceptabil din mai multe puncte de vedere. Astăzi este o zi neagră pentru democraţia şi libertatea noastră de exprimare“, a declarat Joseph Muscat.

„Nu voi avea linişte până când nu se va face dreptate“, a dat asigurări el, lansând un apel la unitate naţională.

image

Maşina jurnalistei a fost aruncată într-un câmp FOTO Times of Malta

Daphne Caruana Galizia a lucrat pentru mai multe instituţii media din Malta, dar era cunoscută mai ales pentru blogul său, unde a făcut mai multe dezvăluiri despre premier şi anturajul său.

Ministrul Energiei, şeful de cabinet al lui Muscat şi chiar soţia premierului au fost suspectaţi că deţin conturi off-shore. Joseph Muscat a dezminţit categoric acuzaţiile şi a spus că va demisiona dacă acestea vor fi dovedite.

Revista „Politico“ a clasat-o pe Caruana Galizia printre cele „28 de personalităţi care mişcă Europa“, descriind-o drept „un WikiLeaks întreg într-o singură femeie“.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite