O companie care organizează croaziere se confruntă cu un val de reacţii negative, după ce unul dintre angajaţii săi a omorât un urs polar

O companie care
organizează croaziere se confruntă cu un val de reacţii negative, după ce unul dintre angajaţii săi a omorât un urs polar

Numărul urşilor polari este în scădere, mai ales din cauza încălzirii globale şi a schimbărilor climatice dramatice. FOTO EPA-EFE

O companie germană care organizează croaziere se confruntă cu numeroase reacţii negative, pentru că unul dintre angajaţii săi a împuşcat şi a ucis un urs polar în Norvegia, după ce animalul atacase un alt angajat, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania „Hapag-Lloyd Cruises” a declarat că nava sa de croazieră era andocată în Spitsbergen, cea mai mare insulă din arhipelagul norvegian Svalbard, sâmbătă, când un urs polar l-a atacat pe unul dintre paznicii angajaţi să meargă pe uscat înaintea pasagerilor, pentru a se asigura cu nu sunt urşi prin zonă.
 
Paznicul a suferit câteva răni la nivelul capului, care nu i-au pus viaţa în pericol, şi a fost transportat pe cale aeriană la un spital, a declarat compania Hapag-Lloyd, într-o postare pe Facebook.
 
Compania a spus că incidentul a avut loc atunci când echipa formată din patru paznici care au scopul de a proteja turiştii împotriva urşilor se pregătea pentru cercetarea ţărmului. Oamenii nu au observat un urs polar, acesta atacându-l pe unul dintre paznici. Colegii acestuia din urmă au împuşcat prădătorul, după ce au încercat, fără succes, să-l alunge.
 
„Trebuia să se intervină din motive legate de autoapărare şi pentru a proteja viaţa persoanei atacate”, a declarat compania. „Ne pare foarte rău că acest incident a avut loc.”
 
 
 
„Este incredibil de tragic”, a declarat biologul şi ecologul Jeff Corwin pentru CNN. „Când mai sunt doar 25.000 de urşi polari rămaşi pe planetă, fiecare dintre ei contează.”
 
Reacţiile negative din mediul online nu au întârziat să apară. Actorul Ricky Gervais a scris, sarcastic, pe Twitter: „Haideţi să ne apropiem prea mult de un urs polar în mediul său natural şi după aceea să-l omorâm dacă se apropie prea mult de noi.”
 
Biologul Adam Hart a scris şi el pe contul său de Twitter: „Turismul… încă o dată se dovedeşte a fi dăunător pentru viaţa sălbatică.”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările