O cerşetoare româncă l-a pus în dificultate pe liderul laburist din Marea Britanie

O cerşetoare româncă l-a pus în dificultate pe liderul laburist din Marea Britanie

Ed Miliband, liderul laburist, i-ar fi dat Rebecăi 60 sau 70 de pence, echivalentul a 4 lei FOTO Daily Mail

La doar 14 ani, Rebeca State cerşeşte pe străzile din Manchester. Săptămâna trecută, liderul laburist Ed Miliband a fost fotografiat oferindu-i fetei, care cerşeşte ilegal, doar două pence, echivalentul a aproximativ zece bani. El a fost acuzat că arăta „ciudat“ şi „înspăimântat“, nereuşind să se uite în ochii ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Rebeca State câştigă doar cinci lire pe zi (aproximativ 30 de lei), cerşind pe străzile din Manchester. Acum, ea locuieşte cu mătuşa, părinţii ei fiind obligaţi să se întoarcă în ţară atunci când mama s-a îmbolnăvit, scrie „Daily Mail“
 
Vineri, când Ed Miliband, liderul laburiştilor, partidul din opoziţie al Marii Britanie, a trecut pe lângă ea, Rebeca a fost mulţumită pentru monezile pe care i le-a dat. Însă, Miliband a apărut în presa din Marea Britanie ca un zgârcit, fiind fotografiat dându-i fetei doar două pence (zece bani). Însă fata a declarat că Miliband i-a spus: „Nu-ţi face griji, am nişte mărunt“ şi că i-ar fi lăsat 60 sau 70 de pence (4 lei) după care şi-a luat rămas bun de la ea.
 
Rebeca a spus că a fost impresionată de liderul laburist pentru că a fost singurul bărbat în costum care s-a oprit pentru a-i da bani, mai ales că ea cerşeşte ilegal pe o stradă aglomerată din districtul bancar din Manchester. 
 
I-am urat o zi bună. Nu ştiam cine e, nu sunt interesată de politică, însă atunci când atât de mulţi oameni făceau poze, mi-am dat seama că e faimos. Mi-a fost ruşine un pic, că a trebuit să întreb cine e, dar el a fost singurul care a avut milă de mine. M-am gândit că e o persoană bună, pentru că e singurul care s-a oprit“, a declarat fata pentru „Daily Mail“, cu ajutorul unui translator.
 
Când jurnaliştii „Daily Mail“ i-au spus că Miliband are un salariu de 130.000 de lire sterline (aproximativ 735.000 de lei) şi că locuieşte într-o casă care valorează milioane, ea a spus că depindea de el dacă voia să dea mai mult.
 
Rebeca stă acum cu mătuşa ei, Livia Stoica, 35 de ani. Livia, mamă a nouă copii, locuieşte în Marea Britanie de şapte ani şi a închiriat un apartamentul de patru camere plătind o chirie de 720 de lire sterline pe lună. Ea primeşte 550 de lire lunar, reprezentând ajutor social, dar nimic pentru acomodare. „Aici avem mai multe şanse la o viaţă mai bună. E mai uşor să te întreţii aici, mâncarea e mai ieftină. E mai civilizat“, spune mătuşa Rebecăi.
 
Copiii mei se duc la şcoală şi învaţă engleza. În România nu sunt slujbe sau şcoli pentru copiii mei“, continuă ea.
 
Livia Stoica distribuie „Big Issue“, un ziar al oamenilor fără adăpost, timp de şase zile pe săptămână. „Ne place să lucrăm, dar până nu găsesc ceva mai bine plătit, voi continua să fac asta“, spune femeia pentru „Daily Mail“.
 
Rebeca, care nu se poate duce la şcoală până nu se întorc părinţii ei din România, spune că ar vrea să nu mai cerşească şi, în schimb, să-şi găsească o slujbă.
 
Ed Miliband a fost batjocorit după ce în presă a apărut fotografia sa în care apare dându-i bani Rebecăi. El a fost acuzat că arată „ciudat“ şi „înspăimântat“, nereuşind să se uite în ochii ei. 
 

Citeşte şi:
 
 
O bandă de cerşetori români şi-a făcut tabără din cutii de carton pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra. Când autorităţile le-au cerut să plece din zonă, rromii au spus că sunt cetăţeni ai UE şi cer să li se dea case.
 
 
Un fost soldat a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru ameninţări rasiste şi comportament ameninţător la adresa unui ţigan cu picioarele amputate care s-a lăudat pe un post naţional britanic că „profită de banii statului“.
 
 
Norvegia este ultima ţară din vestul Europei care a anunţat că va interzice cerşitul, la nivel local încă de anul acesta şi la nivel naţional începând cu anul următor. Dacă la început majoritatea nu dorea incriminarea cerşitului, în prezent peste 70% dintre norvegieni susţin această măsură.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările