O călătorie de neuitat la Veneţia: doi turişti au primit o amendă usturătoare şi un ordin de părăsire a oraşului din cauza comportamentui neadecvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cuplu german surprins preparându-şi cafeaua lângă Podul Rialto FOTO AFP
Un cuplu german surprins preparându-şi cafeaua lângă Podul Rialto FOTO AFP

Doi turişti din Germania îşi vor aduce mult timp aminte de călătoria făcută zilele trecute la Veneţia. Surprinşi preparându-şi cafeaua chiar lângă Podul Rialto, cei doi au primit o amendă usturătoare şi un ordin de părăsire a oraşului.

Vineri dimineaţă, doi berlinezi în vârstă de 32 de ani, respectiv 35, şi-au lăsat rucscacurile lângă celebrul Pod Rialto, şi-au făcut un loc cât de cât confortabil şi şi-au preparat cafeaua la un aragaz portabil.

Fapta lor însă nu a fost apreciată de un locuitor din apropiere, care a chemat poliţia locală.

Doi agenţi s-au deplasat imediat la faţa locului şi i-au sancţionat cu o amendă de 950 de euro. În plus, le-au ordonat să părăsească oraşul.

Primăria a difuzat un comunicat în care precizează că poliţia a intervenit în baza unui regulament ce pedepseşte comportamentul neadecvat.

„Veneţia merită respectată, iar oamenii nepoliticoşi care cred că vin în oraş şi pot face tot ce îşi doresc trebuie să înţeleagă că, datorită poliţiei locale, vor fi prinşi, sancţionaţi şi trimişi“, spune primarul Luigi Brugnaro.

Într-un text adoptat în mai, Oraşul Dogilor propune un cod de conduită turiştilor şi localnicilor, intezicând picnicul în unele locuri, scăldatul în fântâni sau plimbările la pieptul gol. Circa 40 de persoane au fost sancţionate până acum în baza acestui regulament.

Anual, Veneţia atrage circa 30 de milioane de turişti.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite