O biserică din Marea Britanie s-a oferit să acopere icoanele şi crucile creştine pentru o rugăciune a musulmanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jesus pictura Biserica anglicana

O biserică parohială anglicană din Regatul Unit a stârnit controverse legate de planurile sale de a acoperi imaginile religioase, în timpul găzduirii unei rugăciuni musulmane.

Vicarul Bisericii Sfinţilor Matei şi Luca din Darlington îi invitase pe musulmanii care erau prezenţi la o moschee din apropiere pentru comemorarea lunii Ramadanului în biserica sa, scrie The Times.

Potrivit înregistrărilor unei întâlniri dintre vicarul Lissa Scott şi reprezentanţii musulmani, biserica a promis că va acoperi toate crucile creştine, precum şi reprezentările lui Iisus. 

Însă se pare că Dieceza din Durham a anulat planurile, spunând că „un act de rugăciune al unei credinţe care nu este creştină nu este permis în clădirea sfinţită a Bisericii Anglicane“.

Decizia a venit după ce un cleric important a catalogat această propunere de a acoperi simbolurile religioase ale creştinismului drept „ruşinoasă“. El a primit susţinere pe social media atât din partea credincioşilor creştini, cât şi a celor care nu se identifică cu o latură religioasă. 

„Ruşinos, într-adevăr. Nici măcar nu sunt credincios, dar acest lucru mi se pare dezonorant. Fiecare stâlp al societăţii este ameninţat de o combinaţie între politizare şi renunţare supusă, chiar propria noastră biserică“, a scris un utilizator pe Twitter.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite