NYT: Avionul EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană s-a dezintegrat în zbor după un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rămăşiţe din avionul Airbus A320 al companiei EgyptAir prăbuşit în Mediterana FOTO AP
Rămăşiţe din avionul Airbus A320 al companiei EgyptAir prăbuşit în Mediterana FOTO AP

Avionul EgyptAir care s-a prăbuşit în Marea Mediterană în luna mai s-a dezintegrat probabil în plin zbor după un incendiu în cabina piloţilor sau în apropiere de aceasta, dezvăluie „New York Times“ (NYT) în ediţia de vineri.

Nu se ştie dacă incendiul a fost provocat de o problemă mecanică sau de un act criminal, au declarat pentru cotidianul american oficiali egipteni sub acoperirea anonimatului, relatază agenţia France Presse, citată de Agerpres.

Cuvântul „foc“ a fost captat de un înregistrator de zbor al avionului EgyptAir înainte ca acesta să se prăbuşească în Marea Mediterană în luna mai, a anunţat sâmbăta trecută o comisie de anchetă condusă de Egipt.

Anchetatorii au anunţat încă de la sfârşitul lunii iunie că analiza celeilalte cutii negre, cea cu datele de zbor, a arătat că alertele care semnalează fum la bord au fost declanşate înainte de prăbuşirea în mare a avionului Airbus A320.

Zborul MS804 care făcea legătura între Paris şi Cairo la 19 mai a dispărut subit de pe radare între Creta şi coasta de nord a Egiptului, din motive încă necunoscute. Toate cele 66 de persoane aflate la nord, între care 40 de egipteni şi 15 francezi, au murit în urma prăbuşirii avionului.

Experţii tehnici şi oficialii din cadrul aviaţiei egiptene care au stat de vorbă cu NYT au precizat că cele două cutii negre, precum şi analiza resturilor şi localizarea lor au dus la aceste concluzii.

La sfârşitul lunii octombrie, o bombă a explodat la bordul unui avion cu turişti ruşi după decolarea sa din staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, din estul Egiptului(224 de morţi). Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Însă în cazul zborului Paris-Cairo, teza atentatului a fost înlocuită rapid cu cea a unui incident tehnic, în special în absenţa unei revendicări şi din cauza alarmelor care au semnalizat defecţiuni, notează AFP, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite