Numeroşi străini, între care doi români, figurează printre victimele atentatelor teroriste de la Paris

Numeroşi
străini, între care doi români, figurează printre victimele atentatelor teroriste de la Paris

Atentate teroriste la Paris FOTO AP

Mai muţi cetăţeni străini au fost ucişi în atentatele  teroriste comise vineri seara la Paris şi soldate cu 129 de morţi şi 352 de răniţi potrivit ultimului bilanţ provizoriu.

Ştiri pe aceeaşi temă

ROMÂNIA

Doi cetăţeni români au fost ucişi la Paris, a anunţat Ministerul de Externe.

BELGIA

Cel puţin doi cetăţeni belgieni au murit în atentatele de la Paris, a anunţat Ministerul belgian de Externe.

MAREA BRITANIE

Foreign Office a anunţat moartea unui cetăţean britanic la Paris. De asemenea, mai mulţi britanici sunt răniţi.

PORTUGLALIA

Un portughez de 63 de ani stabilit la Paris şi angajat în domeniul transporturilor a fost ucis la rândul său în unul din cele şase atentate comise vineri seara. El a fost ucis în apropiere de Stade de France, la nord de Paris, unde trei kamikaze şi-au detonat încărcăturile cu explozivi pe care le aveau asupra lor.

SPANIA

Un spaniol de 29 de ani, Alberto González Garrido, a fost ucis în atentatele teroriste din capitala Franţei, potrivit auorităţilor spaniole. Tânărul madrilen asista, potrivit surorii sale, la concertul de la Bataclan.

SUEDIA

Un suedez ar putea fi ucis şi altul rănit potrivit unui purtător de cuvânt al diplomaţiei de la Stockholm.

ALGERIA

Doi algerieni - o femeie de 40 de ani şi un tânăr de 29 de ani - au fost ucişi în atentatele de la Paris, potrivit agenţiei APS, care citează surse diplomatice algeriene.

MAROC

Un cetăţean al Marocului ar fi fost de asemenea ucis vineri seara, la Paris.

TUNISIA

Două surori din Tunisia - una stabilită la Paris şi alta în Senegal - au fost ucise vineri seara. Ele s-au întâlnit la Paris cu ocazia unei aniversări, potrvit surselor concordante.

SUA

O americancă de 20 de ani, studentă la Universitatea din Long Beach, în California, şi-a pierdut viaţa vineri seara. Nohemi Gonzalez se afla la Paris în cadrul unui program de schimb academic, potrivit instituţiei de învăţământ din California. Totodată, mai mulţi americani se află printre cei 352 de răniţi. „Le oferim asistenţă consulară“, a spus un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane.

BRAZILIA

Doi brazilieni au fost răniţi, unul dintre ei fiind în continuare internat, potrivit preşedintei Braziliei, Dilma Rousseff.

CHILE

O chiliană figurează printre victime. „Este vorba de nepoata ambasadorului nostru Ricardo Nunez“, a declarat senatoarea Isabel Allende , membră a Partidului Socialist chilian, citată de AFP online.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările