Numărul cazurilor de coronavirus în Italia a ajuns la aproape 900. Peste 40 de cazuri în Spania

Numărul cazurilor de coronavirus în Italia a ajuns la aproape 900. Peste 40 de cazuri în Spania

FOTO EPA-EFE

Italia a anunţat că pe teritoriul ţării au fost confirmate 889 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre care 400 fără simptome, în timp ce în Spania numărul îmbolnăvirilor a depăşit 40.

Ştiri pe aceeaşi temă

Italia rămâne a treia cea mai afectată ţară din lume de coronavirusul descoperit la finalul anului trecut în oraşul Wuhan, după China şi Coreea de Sud.
 
În ţara europeană au fost raportate 21 de decese. 
 
Sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, autorităţile sanitare italiene au precizat că din cele 888 de cazuri 46 sunt persoane care s-au recuperat.
 
Proporţia este aproximativ jumătate cazuri clinice – cazuri cu puţine sau fără simptome,  a transmis şeful departamentului de protecţie civilă, relatează presa locală.
 
Un număr de 64 de pacienţi sunt la terapie intensivă. Toţi cei care au murit sunt cetăţeni italieni, iar majoritatea deceselor sunt în Lombardia. Cei mai mulţi din cei decedaţi sunt persoane de peste 80 de ani, unii dintre ei fiind deja internaţi pentru alte probleme de sănătate când au fost depistaţi. Cei care prezintă simptome uşoare sau nu au deloc se află în carantină la domiciliu.
 
 

Virusul e prezent în Italia de la mijlocul lui ianuarie

Cercetătorii italieni au explicat că o creştere a numărului de cazuri nu înseamnă neapărat că virusul se răspândeşte, ci că cei infectaţi au transmis virusul înainte de fi testaţi pozitiv.

Massimo Galli, directorul Institutului de Cercetări Biotehnologice a spus că virusul a circulat săptămâni întregi înainte să apară primele cazuri „posibil de la mijlocul lui ianuarie”.   

Scolile din trei regiuni cele mai afectate - Lombardia, Veneto şi Emilia Romagna - ar urma să rămână închise încă o săptămână. Majoritatea evenimentelor culturale şi sportive au fost anulate.
 
 

43 de cazuri de coronavirus în Spania 

 
Cazurile confirmate în Spania nu sunt grave.

Sâmbătă, autorităţile spaniole au anunţat că au depistat patru noi cazuri în Ţara Bascilor, Insulele Baleare, Catalonia şi Madrid, astfel că numărul total al celor infectaţi a depăşit 40.
 
Autorităţile spaniole au anunţat două noi cazuri: o femeie de 52 de ani care a călătorit în Italia şi un bărbat care a luat contact cu o persoană deja infectată. Astfel Spania ajunge la 43 de cazuri dintre care 41 sunt în carantină şi două recuperate. Cele mai multe cazuri sunt în Valencia (10), Andaluzia (8), Madrid (7) şi Catalonia (6).

Oficialităţile au făcut din nou apel la calm. Suprasaturarea unităţilor sanitare poate afecta sistemul, astfel că oamenii sunt constant îndemnaţi să urmeze recomandările obişnuite de igienă sanitară şi să evite aglomeraţiile.
 
În China, epicentrul bolii Covid-19, controlarea coronavirusului continuă favorabil, spun autorităţile din ţara asiatică. Numărul deceselor este de puţin peste 2.830 din aproximativ 79.300 de cazuri de infectare.
 
Până pe 29 februarie, au fost înregistrate peste 84.000 de cazuri de infectare în lume.
 
Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.
 
Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 56 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 880 de cazuri confirmate.
 
Numărul deceselor la nivel global a depăşit 2.920.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: