Numai jumătate dintre adulţii din Europa au fost complet vaccinaţi, până în această vară. Obiectivul stabilit de UE nu a fost atins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Circa 200 de milioane de cetăţeni europeni sunt complet vaccinaţi împotriva Covid-19, adică peste jumătate din populaţia adultă, a anunţat joi Comisia Europeană, care a fixat obiectivul ca 70% dintre adulţi să fie vaccinaţi în această vară.

Potrivit sursei citate, numărul corespunde unui procent de 54,7% dintre adulţi complet vaccinaţi, adică primind cele două doze de vaccin necesare sau una singură în cazul serului de la Johnson & Johnson, astfel că, obiectivul de 70% nu a fost atins.

Conform datelor transmise de AFP, puţin peste 440 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în Uniunea Europeană. Asta înseamnă 98,4 doze la 100 de locuitori, în timp ce în SUA raportul este de 102,4 de doze la 100 de locuitori.

Blocul comunitar a anunţat că va dona peste 200 de milioane de doze de vaccin ţărilor în curs de dezvoltare şi subdezvoltate înainte de finalul anului, transmite News.ro.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că UE „îşi asumă responsabilitatea în sprijinirea lumii în lupta împotriva virusului, oriunde. Vaccinarea este cheia, de aceea este esenţial să asigurăm accesul la vaccinurile anti-Covid ţărilor din întreaga lume”.

Statele membre UE au donat până acum către ţările sărace doar o mică parte din excesul de vaccinuri, majoritatea doze AstraZeneca, mai puţin de 3% din cele 160 de milioane de doze pe care plănuiau să le ofere în total pentru a ajuta la stoparea pandemiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite