Noul Papă, Jorge Bergoglio, nu vrea ca argentinienii să participe la ceremonia sa de întronizare

Noul Papă, Jorge Bergoglio, nu vrea ca argentinienii să participe la ceremonia sa de întronizare

Papa Francisc FOTO Reuters

Noul Papă a cerut argentinienilor să nu participe la ceremonia sa de întronizare, programată pentru marţea viitoare, sfătuind clericii din ţara sa natală să-şi îndrume enoriaşii către opere de caritate. Papa Francisc le-a spus catolicilor argentinieni să dea nevoiaşilor banii pe care i-ar cheltui pe un bilet de zbor la Roma.

Papa Francisc este conştient că mulţi argentinieni ar dori să participe la ceremonia din Cetatea Vaticanului, însă în acelaşi timp ştie că aceştia şi-ar cheltui economiile pe un an ca să ajungă la Roma, scrie cotidianul spaniol „ABC”. De aceea, fostul cardinal argentinian le-a cerut arhiepiscopilor şi episcopilor din Argentina „să continue apropierea spirituală, atât de apreciată, făcând un gest de caritate către cei nevoiaşi”. Mesajul a fost transmis „poporului lui Dumnezeu” printr-o scrisoare adresată clericilor de nunţiul papal Emil Paul Tscherrig.

Nu este prima oară când noul Papă, Jorge Mario Bergoglio, le cere asta conaţionalilor săi. În 2001, când a fost ridicat la rangul de cardinal de Papa Ioan Paul al II-lea, le-a spus argentinienilor să nu călătorească la Roma, pentru că săracii au mai mare nevoie de bani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările