Noul centru de apărare cibernetică al armatei germane a devenit operaţional

Noul centru de apărare cibernetică al armatei germane a devenit operaţional

Autorităţile germane au decis să ia măsuri pentru a se apăra de hackeri şi de agenţii serviciilor secrete străine care încearcă să pătrundă în reţeaua informatică a armatei germane pentru a obţine date şi secrete militare. Astfel, pe data de 1 aprilie a devenit operaţional noul centru pentru apărare cibernetică al forţelor militare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit autorităţilor germane, această unitate era necesară în contextul în care „ameninţarea la adresa securităţii“ ţării este în creştere.
 
Numai în primele nouă săptămâni ale acestui an reţeaua Bundeswehrului (armata germană) a fost atacată de aproximativ 284.000 de ori, relatează Deutsche Welle.

În plus, forţele militare germane au fost vizate şi de campanii de dezinformare în mediul online. 
 
Centrul va avea o structură organizaţională independentă, devenind, practic, un corp al forţelor armate, cum este, de pildă, cel al forţelor aeriene sau cel al trupelor terestre.
 
În total, 13.500 de soldaţi şi civili ar urma să lucreze pentru acest centru în diverse unităţi situate în locuri diferite.  

De altfel, armata germană continuă să caute experţi IT, derulând în acest scop o campanie publicitară prin care încearcă să-i atragă pe specialişti.
citeste totul despre: