Nou record zilnic de infectări cu coronavirus în Italia

Nou record zilnic de infectări cu coronavirus în Italia

Italia se confruntă din nou cu zeci de mii de cazuri de infectări cu coronavirus               FOTO: AFP

Odată cu valul doi al pandemiei de coronavirus, Italia înregistrează noi recorduri de infectări. Printre cele mai afectate ţări din primul val, Italia a ajuns la 16.079 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, în Italia, numărului mare de infectări zilnice (15.199) i s-au adăugat şi 136 de decese într-o singură zi, într-o uşoară creştere faţă de ziua precedentă când au fost raportate 127 de decese, scrie Digi24.

Totuşi, există şi o veste bună: numărul celor decedaţi este mult mai mic faţă de cel înregistrat în lunile din primăvară, când se înregistrau zilnic, în medie, 900 de decese. 

Dintr-un total de 465.726 de infectări cu noul coronavirus, 36.968 au dus la moartea celor infectaţi. 

Infecţiile au început să crească din nou în ultimele săptămâni, după o vară cu o rată mult mai scăzută de infectare. Totuşi, în acest al doilea val, infecţiile sunt mai răspândite în întreaga ţară, dar cea mai afectată regiune rămâne aceeaşi ca-n primăvară: Lombardia. Aici, joi s-au înregistrat 4.125 de infectări, urmată de Piemont, o regiune învecinată, cu 1.550 de cazuri noi. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările