Nou caz de infectare cu varianta Omicron în Germania. Australia înregistrează primele două cazuri

Nou caz de infectare cu varianta Omicron în Germania. Australia înregistrează primele două cazuri

FOTO Shutterstock

Autorităţile germane au confirmat duminică un nou caz de contaminare cu varianta omicron a SARS-CoV-2, un pasager care a venit din Africa de Sud, pe aeroportul din Frankfurt, iar Australia a înregistrat de asemenea două cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Rezultatul secvenţierii complete (a genomului) a confirmat suspiciunea potrivit căreia o persoană care a sosit la 21 noiembrie în Germania, pe aeroportul din Frankfurt, din Afrca de Sud, a fost infectată cu (varianta SARS-CoV-2) omicron, a anunţat într-un comunicat Ministerul regional al Afacerilor Sociale din Hesse.

Această persoană ”complet vaccinată” a prezentat simptome în cursul săptămânii, iar din această cauză a efectuat un test covid-19, precizează ministerul.

Ea a fost plasată în carantină la domiciliu.

Alte două cazuri suspecte au fost confirmate sâmbătă de către autorităţile regionale din Bavaria, pasageri care au sosit din Africa de Sud pe aeroportul din Munchen.

Pe de altă parte, autorităţile australiene au anunţat că doi călători care au sosit la Sydney din Africa de Sud au fost testaţi pozitiv covid-19 şi s-au contaminat cu varianta omicron.

Călătorii care provin din nouă ţări africane sunt plasaţi în carantină, într-un hotel, la sosirea în Australia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările