Nou atentat terorist. Un ziar german care a publicat caricaturi cu Mahomed de la Charlie Hebdo a fost vizat de un atac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul atentat terorist a vizat ziarul Hamburger Morgenpost în Hamburg Germania. FOTO AFP
Noul atentat terorist a vizat ziarul Hamburger Morgenpost în Hamburg Germania. FOTO AFP

După uciderea autorilor atentatului terorist din Franţa, teroarea cuprinde, se pare, întreaga Europa. De această dată, un cotidian din Hamburg, Germania, a fost, duminică dimineaţă, ţinta unui atac cu un dispozitiv incendiar. Asta, după ce cotidianul publicase caricaturi cu profetul Mahomed preluate din revista Charlie Hebdo.

UPDATE Două persoane au fost arestate şi o anchetă a fost deschisă în acest caz, potrivit Mediafax. În opinia purtătorului de cuvânt al poliţiei, este prea devreme pentru a afirma cu certitudine că atacul asupra ziarului german este legat de publicarea caricaturilor, dar a confirmat că aceasta este o temă-cheie pe care ancheta încearcă să o stabilească.


"Pietre şi un dispozitiv incendiar au fost aruncate printr-o fereastră" în sediul Hamburger Morgenpost, declanşând un incendiu, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Mediafax.

"Două camere au fost avariate, dar focul a fost stins rapid", a precizat purtătorul de cuvânt. Din fericire, nu există victime.

Ziarul Hamburger Morgenpost a publicat caricaturi cu profetul Mahomed ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, care a fost miercuri ţinta unui atac terorist soldat cu 12 morţi.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

Atentat la ziarul Hamburger Morgenpost în Hamburg Germania. FOTO AFP

FOTO AFP

Pe aceeaşi temă:

Autorii atentatului, ucişi. Teroriştii de la Charlie Hebdo au murit în urma unui asalt al forţelor de intervenţie franceze

Momentul intervenţiei în forţă a trupelor speciale, în urma căreia cei trei terorişti au fost ucişi

Preşedintele Hollande: Franţa a făcut faţă atacurilor teroriste; suntem mândri de activitatea poliţiei

Un lider al Al-Qaida ameninţă Franţa cu noi atacuri

Înregistrarea convorbirii telefonice dintre un post TV şi autorul atentatului terorist din Franţa, de la magazinul evreiesc din Paris

Primele mărturii ale ostaticilor luaţi în atentatele teroriste din Franţa. S-au ascuns într-o cameră frigorifică şi sub o chiuvetă

Cea mai căutată femeie din lume: Hayat Boumeddiene, „înarmată şi periculoasă“, se află în Turcia sau în Siria

Ameninţare falsă cu bombă la Disneyland. Turiştii dintr-un hotel au fost evacuaţi

Partenera lui Charb, editorul Charlie Hebdo: „Am ştiut mereu că va fi asasinat“

Există o explicaţie genetică pentru care fraţii sunt predispuşi la acte de violenţă?

CNN: Mai multe celule teroriste au fost activate. Ofiţerii francezi au ordin să poarte armele tot timpul

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite