Norvegia urmează să interzică cerşetoria la nivel naţional începând din 2015

Norvegia urmează să interzică cerşetoria la nivel naţional începând din 2015

Norvegia urmează să interzică cerşetoria la nivel naţional începând din 2015 FOTO Mediafax

Autorităţile din Norvegia au în vedere să interzică cerşetoria în locurile publice la nivel naţional începând din 2015, potrivit unui text legislativ aprobat recent în Parlament, şi care ar putea afecta în mod special populaţia romă, informează The Norway Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legea realizată de guvernul norvegian de dreapta notează că cerşetoria va putea fi interzisă de administraţiile locale începând chiar de anul acesta, urmând ca în vara lui 2015 aceasta să fie interzisă la nivel naţional.

„Guvernul a fost solicitat de Parlament să prezinte o lege prin care să interzică cerşetoria. Acest lucru ar trebui să intre în vigoare înainte de vara lui 2015”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Progresului (FrP).

Formaţiunea politică FrP (de dreapta) este cunoscută pentru politicile sale antiimigraţie.

Astfel, coaliţia de guvern formată din Partidul Conservator, Partidul Progresului şi Partidul de Centru, urmează să ofere municipalităţilor o soluţie „în două etape”, prin care vor putea să introducă o interdicţie locală asupra cerşetoriei, chiar din vara acestui an, urmând ca în 2015, aceasta să fie interzisă în toată Norvegia.

Ministrul Justiţiei, Anders Anundsen, a promovat interzicerea cerşetoriei, făcând totodată o legătură între acest fenomen şi delicvenţă.

„În ultimii ani am observat o evoluţie a cerşetoriei în ţara noastră. Fenomenul a devenit tot mai agresiv. Poliţiştii au avut mari probleme cu crima organizată asociată cu grupurile de cerşetori”, a declarat ministrul Justiţiei, Anders Anundsen.

Noul proiect de lege ar urma să aibă efect în principal asupra cerşetorilor romi care se află în Norvegia. Potrivit unui bilanţ realizat de Ministerul de Justiţie, din 194 de cerşetori care se aflau în Oslo în 2012, doar şapte dintr ei erau norvegieni, restul fiind de etnie romă.

Măsura a fost criticată de câteva organizaţii non-guvernamentale care promovează egalitatea de gen şi politicile anti-discriminare.


Citeşte şi:

VIDEO Povestea primului cerşetor cu autorizaţie, care cântă pentru a-şi întreţine patru copii surdo-muţi

Singurul lucru cu care se poate lăuda Jan Drosu este o autorizaţie primită de la Primăria Petrila, susţine el, prin care îşi poate exercita meseria de trubadur amator, în centrul municipiului. Jan Drosu are 44 de ani, cinci copii dintre care patru surdo-muţi şi un acordeon pe care îl foloseşte pentru a atrage simpatia sau mila trecătorilor.

Douăzeci de poliţişti români, trimişi la Paris pentru combaterea infracţiunilor comise de români în Franţa

Douăzeci de poliţişti români au fost trimişi la Paris, luni, pentru a sprijini Poliţia franceză în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni din România, care, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, comit pe teritoriul Franţei, în general, fapte de cerşetorie, furturi şi înşelăciuni.

Douăzeci şi şapte de romi din Croaţia sunt judecaţi în Franţa pentru comitere de tâlhării

Douăzeci şi şapte de romi, originari din Croaţia, sunt judecaţi, începând de luni, la Nancy (estul Franţei), după ce au fost acuzaţi că şi-au forţat copiii să comită tâlhării în Franţa, Belgia şi în Germania, relatează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: