Norvegia: Partidul de centru-dreapta câştigă campania electorală printr-o victorie „istorică“

Norvegia: Partidul de centru-dreapta câştigă campania electorală printr-o victorie „istorică“

Conservatoarea Erna Solberg după alegerile legislative FOTO Reuters

Liderul dreptei norvegiene, conservatoarea Erna Solberg, a revendicat luni o „victorie electorală istorică“ la sfârşitul alegerilor legislative ce ar trebui să îi acorde o majoritate clară în faţa coaliţiei de centru-stânga care îşi încheie mandatul.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Astăzi, alegătorii au dat cu voturile lor o victorie electorală istorică partidelor burgheze(un termen ce desemnează partidele de dreapta şi centru dreapta)“, a declarat dna Solberg, citată de AFP.

La rândul său, primul ministru laburist norvegian Jens Stoltenberg şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile legislative de luni şi a anunţat că îşi va prezenta demisia luna viitoare după ce o nouă majoritate parlamentară este gata.

„Potrivit tradiţiei parlamentare norvegiene, voi prezenta demisia guvernului meu după prezentarea bugetului la 14 octombrie, când va fi clar că există o bază parlamentară pentru un nou guvern“, a declarat Stoltenberg în faţa susţinătorilor săi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările