Norvegia îşi închide ambasadele din Arabia Saudită şi Iordania, pentru public

Norvegia îşi închide ambasadele din Arabia Saudită şi Iordania, pentru public

Securitate sporită la ambasada SUA din Yemen

Norvegia a anunţat închiderea misiunilor consulare din Arabia Saudită şi Iordania, ca urmare a avertizărilor trimise de INTERPOL cu privire la riscul crescut al producerii unor atentate teroriste de către al-Qaeda.

Ţara scandinavă a crescut de asemenea nivelul de securitate la alte misiuni diplomatice din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, precum şi în puncte sensibile precum Nairobia, a declarat ministrul de Externe norvegian.

 „Am limitat accesul publicului prin închiderea, de exemplu, a secţiilor consulare (din Riyadh şi Amman). Nu se poate spune că ambasadelor sunt închise total. Continuăm să lucrăm şi să comunicăm prin telefon şi email“, a anunţata purtătorul de cuvânt Frode Andersen.

Statele Unite şi-au închis 19 misiuni diplomatice din Orientul Mijlociu până pe data de 10 august. Franţa şi Marea Britanie au oprit temporar funcţionarea ambasadelor din Yemen.

Aceste măsuri au fost luate după ce Statele Unite au emis o alert mondială săptămâna trecută legată de planurile al-Qaeda de a lansa un atac în Orientul Mijlociu şi Africa în luna august.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: