Norvegia ridică toate restricţiile: „Acum putem trăi normal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restricţiile rămase vor fi ridicate sâmbătă după-amiază, la ora locală 16.00. FOTO Shutterstock
Restricţiile rămase vor fi ridicate sâmbătă după-amiază, la ora locală 16.00. FOTO Shutterstock

Norvegia va redeschide total societatea începând de sâmbătă, a anunţat vineri guvernul, care punând astfel capăt restricţiilor anti-covid care au limitat interacţiunile sociale şi au afectat numeroase afaceri.

”Au trecut 561 de zile de când am introdus cele mai dure măsuri din Norvegia pe timp de pace (...) Acum a venit timpul să ne întoarcem la viaţa normală de zi cu zi”, a spus premierul Erna Solberg într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

Restricţiile rămase vor fi ridicate sâmbătă după-amiază, la ora locală 16.00. 

Decizia de a nu mai solicita să se păstreze distanţarea socială va da posibilitatea sectoarelor cultural şi sportiv să îşi folosească sălile la capacitatea maximă, restaurantele se pot umple şi ele, iar cluburile de noapte se pot redeschide.

Solberg a implementat până acum primele trei etape ale unui plan format din patru etape ce u ca scop eliminarea restricţiilor sociale şi economice impuse din martie anul trecut, dar ultimul pas a fost amânat de mai multe ori pe fondul îngrijorărilor legate de ratele de infecţie.

”Pe scurt, acum putem trăi normal”, a declarat premierul norvegian.

Aproximativ 76% dintre norvegieni au primit cel puţin o doză de vaccin contra Covid-19, în timp ce 67% din populaţie este complet vaccinată, conform Institutului de Sănătate Publică.

„Chiar dacă viaţa de zi cu zi revine la normal pentru majoritatea oamenilor, pandemia nu s-a încheiat. Oamenii se vor îmbolnăvi în continuare şi, prin urmare, este important ca toată lumea să fie vaccinată ”, a adăugat ea.

Ea a avertizat, totuşi, că cei care contractează COVID-19 trebuie totuşi să se izoleze pentru a evita răspândirea virusului. 

Restricţiile de călătorie vor fi, de asemenea, relaxate.

Unele restricţii se vor aplica în continuare celor care sosesc din ţări considerate a avea o rată ridicată de infectare, a spus guvernul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite