Norvegia anunţă că ţine epidemia de coronavirus sub control

Norvegia anunţă că ţine epidemia de coronavirus sub control

FOTO EPA-EFE

Norvegia - care a adoptat un regim de semi-izolare - a reuşit să treacă „sub control” răspândirea noului coronavirus pe teritoriul său, a anunţat Guvernul, însă fără să relaxeze măsurile în acest stadiu, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nivelul reproducerii bolii - adică numărul de persoane contaminate la fiecare bolnav - a scăzut sub pragul de 1 - la 0,7, de la 2,5 înainte de adoptarea, la jumătatea lui martie, a unor măsuri constrângătoare în lupta împotriva maladiei.

Asta înseamnă că am făcut epidemia de coronavirusul să treacă sub control”, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul norvegian al Sănătăţii Bent Høie.

În vederea opririi răspândirii virusului, această ţară nordică a impus restricţii deplasărilor, a închis anumite locuri publice, precum barurile, sălile de sport şi saloanele de coafură şi a interzis evenimentele sportive şi cultiurale.

Însă plimbările în aer liber şi joggingul, de exemplu, sunt autorizate, iar majoritatea magazinelor sunt în continuare deschise.

Îmbunătăţirea situaţiei care a fost observată nu antrenează o ridicare imediată a măsurilor de restricţie pe care Guvernul le-a prezentat atunci când le-a introdus, la 12 martie, drept „cele mai viguroase şi mai intruzive pe care le-am avut în Norvegia petimp de pace. Azi, am reuşit împreună să punem răspândirea virusului sub control şi vrem să păstrăm acest control în vitor”, a subliniat ministrul sănătăţii.

Curba noilor spitalizări început să scadă, în ultimele zile, în această ţară nordică, reducând nevoia de număr de paturi şi de locuri în secţiile de reanimare.

Potrivit ultimelor date de la autorităţile sanitare, Norvegia numără oficial 5.755 de cazuri şi 59 de morţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: