Nordicii, campionii concediilor medicale

Conform unui studiu de specialitate, rata absentei de la munca pe caz de boala difera mult intre vechile tari membre UE. Rata poate fi definita ca fiind cat la suta din forta de munca ocupata si-a

Conform unui studiu de specialitate, rata absentei de la munca pe caz de boala difera mult intre vechile tari membre UE. Rata poate fi definita ca fiind cat la suta din forta de munca ocupata si-a luat cel putin o zi libera in ultimele 12 luni pentru caz de boala sau accident. Rata medie in UE (in vechea formula cu 15 membri) de absenta pe caz de boala a fost de 14,5 la suta. Grecia a avut cea mai mica rata (6,7%), urmata de Irlanda, Portugalia (8,4%), Italia (8,5%), Marea Britanie (11,7%), Spania (11,8%), Danemarca (12,4%) si Franta (14,3%). Tarile cu cea mai mare proportie inregistrata au fost: Finlanda (24%), Olanda (20,3%), Germania (18,3%), Luxembourg (17,4%), Suedia (17%), Austria (16%) si Belgia (15,6%).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: