Detalii în cazul turiştilor germani străpunşi de săgeţi: bărbatul conducea un cult medieval şi trata femeile ca pe sclave

Detalii în cazul turiştilor germani străpunşi de săgeţi: bărbatul conducea un cult medieval şi trata femeile ca pe sclave

Cadavru găsit la Wittingen în cazul Torsten Weiss FOTO AFP

Cazul turiştilor găsiţi morţi şi cu trupurile străpunse de săgeţi devine tot mai stufos, cu suspiciuni de manipulare, inclusiv sexuală, şi apartenenţă la un cult inspirat de practici din Evul Mediu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presa germană oferă noi informaţii în cazul bărbatului găsit mort într-o cameră de hotel din Bavaria alături de alte două femei. Pe lângă cele trei decese suspecte, poliţia germană a constatat altele două în nordul ţării legate de ele.

Personajul central al acestui caz învăluit încă în multe mistere este Torsten Weiss, un bărbat de 53 de ani cu diplomată de psihologie şi pasionat de arbalete şi practici ezoterice din Evul Mediu.

Conform postului de televiziune RTL şi cotidianului Bild, el se comporta ca un guru dominator al unei secte şi le trata pe cele patru femei ca pe sclave, folosind manipularea psihologică şi forţa fizică. 

„Anchetatorii suspectează că formau un fel de grup sexual focalizat pe Evul Mediu. Torsten W. era maestrul lor spiritual“, relatează RTL.

Conform Bild, bărbatul avea relaţii cu mai multe femei, pe care „le controla din postura de maestru“.

Torsten Weiss era pasionat de Evul Mediu. În ultimul timp, a deţinut un butic cu obiecte medievale şi a organizat lupte cu săbii. Pe mâini, şi-a tatuat simboluri ale unor alchimişti medievali.

Cadavrul său a fost găsit sâmbătă pe un pat, într-o cameră de hotel din Passau, lângă cel al lui Kerstin Enders, în vârstă de 33 de ani. Trupul neînsufleţit al unei alte femei, Farina Caspari, în vârstă de 30 de ani, se afla în aceeaşi cameră. Kirsten era iubita lui Torsten, în timp ce Farina era manager de vânzări la o brutărie şi pasionată de luptele cavalerilor din Evul Mediu. Partenera sa de viaţă, Gertrud E., în vârstă de 35 de ani, şi o angajată a brutăriei, Carina U., în vârstă de 19 ani, au fost găsite la rândul lor moarte, luni, într-un apartament din Wittingen, la 650 de kilometri distanţă, în nordul Germaniei. Torsten Weiss, Karina Enders şi Farina Caspari s-au cazat la Passau vineri seara. Poliţia privilegiază pista unui pact-sinucidere. Cadavrele lui Torsten şi Karina aveau săgeţi în inimă şi în cap, iar cel al Farinei doar o săgeată în gât. Nu existau semne de luptă sau indicii că persoane din afară ar fi fost implicate. Procurorul de caz a declarat că investighează cazul ca o „crimă la cerere şi sinucidere“, sugerând că Farina a tras cu săgeţi asupra cuplului, iar apoi s-a sinucis. Celelalte două femei nu au murit străpunse de săgeţi.

Părinţii Carinei U. nu îşi revin din şoc. Mama ei spune că devenise depresivă sub influenţa lui Torstein Weiss, pe care l-a cunoscut în timpul unei antrenament de lupte medievale. „Repeta întruna Torsten, Torsten, Torsten“, afirmă mama Carinei U., în timp ce tatăl ei se declară nedumerit despre cum „cineva poate manipula o altă persoană într-un asemenea hal în doar şase săptămâni“.

Alexander Krüger, proprietarul unei locuinţe închiriată acum doi ani de Torsten, spune că acesta împărţea casa cu două femei care formau un cuplu şi cărora le dădea ordine. „Limbajul lor corporal arăta supunere“, îşi aminteşte el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: