NATO va organiza în 2017 un summit informal în noul său sediu de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poză de grup la summitul NATO de la Varşovia FOTO AP
Poză de grup la summitul NATO de la Varşovia FOTO AP

NATO va organiza un summit informal anul viitor, atunci când Alianţa Nord-Atlantică se va muta într-un nou sediu, a anunţat sâmbătă Ministerul belgian de Externe, la finalul summitului de două zile desfăşurat la Varşovia, relatează agenţia de presă DPA.

„Belgia este pregătită să găzduiască un summit al NATO în 2017, cu ocazia inaugurării noului cartier general“, a scris diplomaţia belgiană pe Twitter, potrivit agenţiei DPA, citate de Agerpres.

Reuniunea la nivel înalt ar prilejui întâlnirea liderilor europeni cu viitorul preşedinte al Statelor Unite, care va fi ales la scrutinul din noiembrie acest an, a menţionat, la rândul său, premierul belgian Charles Michel.

Deşi data exactă a summitului informal al NATO de anul viitor nu a fost încă stabilită, ministrul belgian de Externe Didier Reynders a spus că pregătirile în acest sens sunt în desfăşurare.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat la rândul său sâmbătă că următorul summit va avea loc anul viitor în noul sediu al Alianţei Nord-Atlantice.

„Aşteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim din nou în 2017, în clădirea noului sediu al alianţei din Bruxelles“, a declarat Stoltenberg în cadrul summitului NATO de la Varşovia.

Summiturile NATO au loc în general o dată la doi ani, locul desfăşurării alternând între ţările membre ale organizaţiei. La summitul desfăşurat vineri şi sâmbătă la Varşovia, s-a menţionat numele Turciei ca posibilă gazdă a summitului din 2018.

Lucrările de construire a noului sediu al NATO, care se va afla vizavi de cel actual, au fost lansate în 2010 şi ar urma să se încheie la începutul anului viitor. Pentru ridicarea noului sediu a fost alocat iniţial un buget de 750 de milioane de euro, dar este de aşteptat ca factura finală să fie mai mare.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite