NATO: Prezenţa trupelor americane în Polonia, o măsură „proporţională şi măsurată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desfăşurarea unor trupe americane în Polonia, la uşa Rusiei, este o măsură ”proporţională şi măsurată”, apreciază Rose Gottemoeller, adjuncta secretarului general al NATO Jens Stoltenberg, relatează The Associated Press.

Într-un interviu publicat vineri de Baltic News Service (BNS), Gottemoeller recunoaşte că ruşii „sunt înregijoraţi de ceea ce face NATO“.

Militari americani au intrat joi în Polonia, în cadrul primei desfăşurări americane de trupe de la căderea comunismului în această ţară, în 1989, una dintre măsurile de descurajare a Rusiei, care a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014.

Regiunea Mării Negre se simte ameninţată după ce Rusia a instalat sisteme de rachete care pot fi dotate cu ogive nucleare în regiune.

Gottemoeller subliniază însă că Alianţa Nord-Atlantică are ”unele interese să dialogheze” cu Moscova.

Ea a efectuat o vizită în Lituania, unde a participat la o reuniune informală de două zile pe tema politicii securităţii.

În cadrul acestei reuniuni, „Snow Meeting 2017“, adjuncta secretarului general al NATO a condus grupul care a discutat despre implementarea deciziilor pe care Alianţa Nord-Atlantică le-a adoptat anul trecut la Summitul de la Varşovia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite