NATO va consolida prezenţa militară în Europa de Est, măsură luată ca reacţie la criza din Ucraina

NATO va consolida
prezenţa militară în Europa de Est, măsură luată ca reacţie la criza din
Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Rasmussen, şi liderul de la Casa Albă, Barack Obama. FOTO: Reuters

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)  va spori prezenţa militară în Europa de Est ca reacţie la operaţiunile Rusiei în Ucraina, au anunţat miercuri seară preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi secretarul general organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi nu căutăm calea confruntării, dar nu vom ceda dacă suntem sfidaţi”, a declarat Rasmussen după întâlnirea cu preşedintele Statelor Unite ale Americii.

„Susţin apelul preşedintelui Obama de luare a unor măsuri suplimentare pentru consolidarea apărării colective după acţiunile ilegale ale Rusiei în Ucraina”, a adăugat Rasmussen, citat de AFP.

„NATO este o forţă de pace, dar şi o putere militară incomparabilă”, a subliniat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

În contextul în care Polonia şi Lituania au exprimat preocupare în legătură cu posibilele efecte ale crizei din Ucraina, preşedintele SUA a dat asigurări că Alianţa Nord-Atlantică nu va avea o atitudine "oscilantă". "Ţările NATO nu sunt niciodată singure", a subliniat Obama.

Anders Fogh Rasmussen a precizat marţi că organizaţia internaţională  este foarte îngrijorată cu privire la concentrarea militară a ruşilor la graniţele Ucrainei şi este pregătită să îşi apere membrii alianţei potrivit Reuters.

„Suntem foarte îngrijoraţi de concentrarea militară rusească de-a lungul frontierelor Ucrainei”, a  precizat secretarul general al NATO într-o conferinţă de presă, în urma discuţiilor cu premierul muntenegrean Milo Djukanovic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: