Un europarlamentar român împotriva românilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vorbă tristă, dar foarte des auzită în Diaspora, spune că primii de care trebuie să te fereşti, odată ajuns în Occident, sunt compatrioţii tăi, românii. Diaspora este, cu regularitate, ţinta unor atacuri violente venite din ţară. Dar nu credeam posibil ca un europarlamentar român să se poată alia, senin, cu inamicii propriului popor. Un reprezentant al  românilor împotriva naţiunii române, asta da originalitate…

Să te aliezi cu adversarii poporului tău este antinaţional. Este vorba de europarlamentarul Laurenţiu Rebega, ales pe listele PC, care s-a înscris  în grupul Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENL) din Parlamentul European, grup iniţiat şi condus de Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional din Franţa, partid care a câştigat alegerile europarlamentare din această ţară cu o platformă anti-emigraţie, eurosceptică şi antisistem. În termeni româneşti, un fel de PRM combinat cu PPDD. Un fel de mama lor la toţi, varianta franţuzească. Statistica votului a confirmat încă o dată ca extremele sunt complementare, 47 % din muncitori au ales acest partid, brava extremă stângă franceză care nu a îngrijorat niciodată Occidentul este practic dizolvată în FN, care a reuşit să canalizeze marea majoritate a extremiştilor, de orice fel ar fi ei. Cine dă cu pietre în capitalişti poate să dea si în emigranţi şi în birocraţi. Cam aşa a reuşit FN să demonizeze UE, punând într-o pălărie toate temerile si frustările pe care le-a intâlnit în spaţiul public şi invitând oamenii să dea cu bâta în ea. În pălăria respectivă erau şi românii. Evident, bâta este albastră, model unic şi costă scump. Cât de scump, vom vedea. Pentru emigraţia românească această victorie a fost un şoc si un prilej de mare îngrijorare pentru viitor. S-a scris mult pe această temă, nu voi insista.

Domnul Rebega este acum coleg cu doamna Janice Atkinson, aleasă pe listele UKIP din Marea Britanie, partidul celebrului domn Nigel Farage, cel mai înverşunat critic al românilor. Interesant este că Farage a refuzat să se alieze cu FN, considerând ca sunt prea extremişti pentru gustul său. Doamna în cauză a fost dată afară din partid, pe motive de suspiciuni de folosire incorectă a fondurilor, şi a aderat la Grupul Europa Naţiunilor şi a Libertăţii ca independent. Oare ce îi va spune acum domnul Rebega, că este adevărat că românii sunt o molimă care invadează Occidentul, cu excepţia notabilă a domniei sale? Sau poate că se vor înţelege ca între oameni cinstiţi, dl Rebega fiind Extrema dreaptă confiscă naţiunea. Este un amestec fascinant şi eteroclit, sunt tare curios ce părere are europarlamentarul nostru despre independenţa Italiei de Nord. Sau despre mişcarea naţionalistă din Austria, care a speriat, acum ceva timp, Europa. Sunt colegii dânsului de acum încolo. Problema este însă cu mult mai gravă decât pare.

Să fii în grupul prietenilor lui Putin este antinaţional. Frontul Naţional are o relaţie strânsă de prietenie cu Vladimir Putin, pe care Marine Le Pen l-a lăudat în repetate rânduri. În plus, preşedintele Rusiei a finanţat, în larga lui filantropie, acest partid atât de naţionalist în aparenţă. Domnul Rebega poate afla mai multe de la noul său coleg de grup, Aymeric Chauprade, stângist notoriu si filo-rus, europarlamentar FN. Nu fiţi surprinşi, deşi în trecut a meritat eticheta de extremă dreaptă, acum FN-ul este un cămin primitor pentru toţi extremiştii, iar cei de stânga sunt în ascensiune.

Să fii împotriva identităţii europene a României este antinaţional. Cu toate problemele tranziţiei de după ’89, în special corupţia la un nivel nemaiîntâlnit în Europa, România a avut  un consens naţional în ceea ce priveşte integrarea europeană şi euroatlantică. Oricâte personaje exotice am trimis, degeaba, în Parlamentul European, Becali, Vadim, Severin, etc nu au îndrăznit să conteste acest parcurs. Dl Rebega însă aderă acum la un grup al euroscepticilor vehemenţi, nu intr-atât încât să refuze salariile europene, dar cât să saboteze pe cât posibil unitatea europeană. Sunt printre cei care l-au apludat pe Tsipras si vorbesc în termeni neo-comunişti despre « colonialismul cămătarilor Troicii », etc. Este prima dată în istorie când România participă, chiar dacă discret, la acest cor al nebunilor. O asemena ingratitudine faţă de rolul formator şi civilizator al instituţiilor europene şi un asemenea afront la adresa singurului proiect de ţară reuşit de după ’89 este, pur si simplu, un atac la adresa naţiunii române.

Avem, aşadar, un europarlamentar român aliat cu inamicii românilor stabiliţi în Occident, aliat unui grup cu simpatii putiniste, ostil poporului român şi critic la adresa structurii multinaţionale care a fost locomotiva dezvoltării României după 1989. Bravos naţiune, halal de asemenea reprezentanţi…

Această ştire a trecut aproape neobservată în România. Din păcate, cam aşa trec toate ştirile legate de instituţiile europene. Cu foarte puţine excepţii, europarlamentarii români sunt anonimi si inutili, iar temele dezbătute în interiorul PE nu au aproape deloc ecou în ţară. S-a văzut acest lucru în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, când temele dezbatute au fost exclusiv de politică internă. Poate că nu ne interesează foarte mult ce se întamplă la Bruxelles, dar ce se întâmplă acolo este foarte interesat pentru  noi. 

          -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Precizare: în varianta iniţială a articolului am menţionat apartenenţa recentă a dl Rebega la partidul România Unită, informaţie care a apărut în mai multe ziare româneşti (exemple aici, aici sau aici), care putea fi coroborată şi cu mesajul oficial al lui Marine le Pen de întâmpinare a acestuia în ENL. Lucrurile sunt însă mai nuanţate, conform declaraţiilor lui Bodan Diaconu, preşedintele PRU, dl Rebega nu este membru al acestui partid, deşi au existat discuţii privind adeziunea acestuia la PRU. De asemenea, în acest moment nu există o alianţă, nici măcar de principiu, între PRU şi ENL, dar la inceputul lunii septembrie va exista o discuţie între Bogdan Diaconu şi Marine le Pen.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite