Muzician neo-nazist fan al lui Breivik, arestat în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzicianul norvegian a mai fost condamnat în 1994 pentru omor, după ce a înjunghiat un om
Muzicianul norvegian a mai fost condamnat în 1994 pentru omor, după ce a înjunghiat un om

Un muzician norvegian care avea legături cu ucigaşul în masă Anders Behring Breivik a fost arestat în Franţa sub suspiciunea „că pregătea un atentat terorist major“.

Ministrul francez de Interne a declarat că muzicianul Kristian "Varg" Vikernes este „o ameninţare la adresa societăţii“. Vikernes a fost arestat în centrul Franţei, după ce soţia sa cumpărase patru puşti.

Oficialii francezi l-au catalogat pe norvegian ca fiind neo-nazist şi mai mult, admirator înflăcărat a lui Breivik, criminalul  în masă care a ucis 77 de persoane în 2011, după ce i-a vânat. Muzicianul primise în trecut manifestul de 1.500 de pagini a lui Breivik, în care acesta din urmă plănuia o cruciadă împotriva „musulmanilor care au luat cu asalt Europa“.

În iulie 2011, criminalul norvegian a plantat o bombă în centru oraşului Oslo şi ulterior, a plecat pe o insulă din apropiere unde a vânat peste 100 de oameni (în mare parte adolescenţi aflaţi într-o tabară), împuşcând mortal 77 dintre ei. El a primit o condamnare de 21 de ani, pedeapsa maximă pe care o permite legea norvegiană.

Vikernes este şi el un fost ucigaş condamnat. Acesta este unul dintre motivele pe care le-au invocat autorităţile franceze după reţinerea sa. Şi soţia muzicianului, care este cetăţean francez a fost arestată în regiunea Correze.

La percheziţiile din casa norvegianului poliţiştii francezi au găsit arme şi explozibil.

Vikernes, un cântăreţ de black-metal cunoscut sub numele de Varg, a fost condamnat în 1994 pentru înjunghierea mortală a unui om în Oslo şi incendierea mai multor biserici. Pe site-ul său, Vikernes discuta intens manifestul lui Breivik, însă critica faptul că acesta a ucis norvegieni nevinovaţi.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite