Muzeul Luvru a fost închis din cauza hoţilor de buzunare. Angajaţii au intrat în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii muzeului Luvru din Paris, cel mai mare muzeu de artă şi istorie din Franţa, au intrat în grevă miercuri, iar instituţia a fost închisăpentru vizitatori. Personalul muzeului s-a revoltat din cauza problemelor create de hoţii de buzunare, după ce situaţia a scăpat de sub control, informează agenţia de presă AFP.

Cei 200 de agenţi de securitate din cadrul muzeului Luvru şi-au exercitat miercuri dreptul e a intra în grevă, în condiţiile în care situaţia a creat neplăceri foarte mari atât angajaţilor, cât şi vizitatorilor. Conducerea muzeului a depus o plângere la Parchetul din Paris în decembrie 2012 şi a cerut suplimentarea poliţiştilor în instituţie, informează AFP.

Agenţii de securitate şi-au exprimat nemulţumirea. Uneori, ei vin la serviciu cu teamă, pentru că se confruntă cu bande organizate de hoţi de buzunare, care au devenit din ce în ce mai agresive, în rândul cărora se află inclusiv minori, care intră gratuit în muzeu şi, chiar după ce sunt interogaţi de poliţie, revin după câteva zile”, a declarat Christelle Guyader, delegatul sindical al agenţilor de pază.

Primele măsuri au impus interzicerea accesului în muzeu a persoanelor identificate deja drept hoţi care încearcă să se reîntoarcă la Luvru, potrivit conducerii muzeului.

Serviciile de justiţie şi ale poliţiei s-au mobilizat”, a declarat un purtător de cuvânt al conducerii muzeului, şi au susţinut „reuniuni de lucru” cu scopul de a introduce un dispozitiv de securitate adaptat la această situaţie specială.

Conducerea muzeului Luvru a precizat că documentul depus la sfârşitul anului trecut la Parchetul din Paris prevede plângerile a 150 de persoane private. Pe lângă vizitatorii care au fost jefuiţi, mai mulţi agenţi de securitate au fost „scuipaţi, insultaţi, ameninţaţi şi bătuţi" de membrii acestor bande care fură din buzunarele turiştilor. Ei spun că au depus mai multe plângeri, „însă nu au fost urmate de efecte concrete”.

Au existat întotdeauna hoţi de buzunare la Luvru şi în alte locuri turistice din centrul Parisului, dar, de un an şi jumătate, au devenit tot mai violenţi, s-au organizat în bande, iar modul lor de operare s-a rodat. Nimic nu-i mai opreşte”, a declarat Sophie Aguirre, agent de supraveghere la Luvru.

Un grup de aproximativ 100 de agenţi de pază s-au adunat în faţa clădirii Ministerului Culturii, care administrează muzeul Luvru. O delegaţie sindicală a fost primită de oficialii francezi.

Muzeul Luvru din Paris, unul dintre cele mai importante din lume,  primeşte 10 milioane de vizitatori în fiecare an. O mie de agenţi de pază lucrează la Luvru, dintre care 470 sunt prezenţi în fiecare zi în muzeu, potrivit conducerii instituţiei.

 


Alte articole asemănătoare: 

Experţii susţin existenţa unei variante mai vechi a capodoperei „Mona Lisa”

image

Cea mai faimoasă pictură din lume pare să aibă o versiune anterioară, conform experţilor care susţin că au reuşit să confirme autenticitatea Monei Lisa din Isleworth, operă a lui Leonardo da Vinci, care ilustrează un personaj mai tânăr decât Gioconda expusă în Muzeul Luvru, relatează publicaţia britanică „The Daily Mail”.


O femeie de 28 de ani, arestată pentru că a vandalizat tabloul „Libertatea conducând poporul”, aflat la Muzeul Luvru-Lens

libertatea conducând poporul

Femeia a scris o inscripţie cu markerul pe faimoasa pânză realizată de pictorul Eugene Delacroix, inspirată de Revoluţia Franceză.


FOTO Proiectul grandios al emiratelor arabe: Luvru şi Guggenheim de Abu Dhabi

image

Construcţia muzeului Luvru din Abu Dhabi va demara în primele luni ale acestui an, autorităţile din emiratul arab sperând ca noul proiect să atragă un număr mare de turişti. Arabii sunt însă extrem de ambiţioşi şi vor construi şi o filială a celebrului muzeum Guggenheim din New York în cadrul unui proiect cultural în valoare de 27 de miliarde de dolari.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite