Muzeele britanice se bat pentru „bebeluşul Trump“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balonul dirijabil care reprezintă un Donald Trump în scutece care a survolat Londra în timpul vizitei e dorit de mai multe muzee britanice FOTO EPA
Balonul dirijabil care reprezintă un Donald Trump în scutece care a survolat Londra în timpul vizitei e dorit de mai multe muzee britanice FOTO EPA

„Bebeluşul Trump“, balonul de şase metri prin care a fost ironizat preşedintele SUA, Donald Trump, în timpul călătoriei sale recente în Marea Britanie, e dorit de mai multe muzee britanice care vor să-l includă în colecţii temporare sau de lungă durată, scrie publicaţia americană „The New York Times“.

Printre instituţiile de cultură care „se bat“ pe balonul gigant care-l ilustrează pe preşedintele SUA în scutec se află Muzeul britanic, Muzeul Londrei şi Institutul Bishopsgate.

Reprezentanţii Muzeului britanic (British Museum) se află momentan în negocieri cu creatorii balonului portocaliu de şase metri, denumit „Trump Baby“(n.r. - „Bebeluşul Trump“), care şi-au propus să-l lanseze în luna septembrie a acestui an, în cadrul unei expoziţii despre istoria protestelor. Ceilalţi doi mari concureţi, Muzeul Londrei şi Institutul Bishopsgate, oferă, în schimb, o găzduire mai lungă, deşi ambele recunosc că expunerea permanentă a lui „Trump Baby“ poate fi dificilă. „Ar trebui să vedem cum putem să facem acest lucru“, a spus Stef Dickers, un manager de arhivă la Bishopsgate. „Cu siguranţă că ai putea să intri şi să te uiţi la «Trump Baby», dar s-ar putea să trebuiască să-ţi aduci propria pompă“, a mai spus acesta.

Şi alte muzee din Londra au luat în considerare chiar ideea de a achiziţiona balonul. Tom Wilson, şeful colecţiei de la Muzeul de Design din Londra, a declarat că balonul a reprezentat „un moment important în cultura protestului“, dar muzeul pur şi simplu nu are spaţiul necesar pentru a expune ceva atât de mare.

„Imaginea iconică a preşedinţiei Trump“

Balonul a fost realizat de un grup de londonezi, care, în glumă, şi-au spus „babysitterii“ lui Trump, iar cei mai mulţi dintre ei lucrează pentru organizaţii de mediu. Kevin Smith, unul dintre protestatari, a declarat pentru publicaţia americană că a fost copleşit de interesul instituţiilor faţă de balon de la vizita preşedintelui SUA în Marea Britanie. Acesta a spus că, pe lângă cererile din partea muzeelor, grupul a primit numeroase solicitări din partea activiştilor din întreaga lume, care doreau să folosească balonul. „Balonul a devenit o imagine-iconică care ar putea defini foarte bine o parte din preşedinţia Trump“, a explicat Smith.

​​Zeci de mii de persoane au protestat, pe 13 iulie, la Londra, nemulţumite de vizita preşedintelui Donald Trump în Marea Britanie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite