„Mulţi morţi“ în urma unui atac cu rachete asupra unui sat din regiunea Cernihiv: „O încercare criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni“

„Mulţi morţi“ în urma unui atac cu rachete asupra unui sat din regiunea Cernihiv: „O încercare criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni“

FOTO EPA-EFE

În timpul discursului său de noapte, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că satul Dresna, din regiunea Cernihiv, a fost lovit cu rachete ruseşti joi, atac care a făcut "mulţi morţi".

Ştiri pe aceeaşi temă

„Lovituri ruseşti asupra regiunii Cernihiv, în special lovitura teribilă asupra Desnei, există o analiză a resturilor, mulţi morţi”, a declarat Zelenski.

Acesta a mai adăugat că sunt lovituri constante ale ruşilor asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, în timp ce Donbas este complet distrus. Pentru toate aceste atacuri ale ruşilor Zelenski nu poate avea nicio explicaţie militară.

„Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni posibil”, afirmă Zelenski.

Preşedintele ucrainean spune că ocupanţii ruşi încearcă să crească presiunea în Donbas. Aceştia au creat un adevărat iad atacând fără niciun sens în Severodoneţk, acolo unde au murit 12 persoane şi sunt zeci de răniţi.

„În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. Există iadul, şi asta nu este o exagerare. Atentatul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk... Au fost 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi. Bombardarea şi bombardarea altor oraşe, loviturile aeriene şi cu rachete ale armatei ruse - toate acestea nu sunt doar lupte în timpul războiului", a mai adăugat Zelenski.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările