Moş Crăciun s-a convertit la islam... în Turcia

Moş Crăciun s-a convertit la islam... în Turcia

Scenă din piesa în care Moş Crăciun se converteşte la islam

Moş Crăciun este eroul unui spectacol stradal prezentat miercuri în Turcia în care este supus unui „proces“ terminat cu o achitare, iar el, în semn de recunoştinţă, se converteşte la islam.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inedita reprezentaţie artistică a fost organizată în oraşul Bolu, situat la aproximativ 200 de kilometri est de Istanbul, de partidul ultranaţionalist truc BBP (Partidul Marii Uniuni, fără reprezentare parlamentară), relatează EFE, preluată de agerpres.ro.

În scurta scenetă, iubitul bătrân cu barbă albă şi costum roşu este reţinut de gărzi otomane şi dus în faţa unui judecător musulman, unde mărturiseşte că îndatoririle lui constau în repartizarea de cadouri, sărbătorirea sfârşitului de an şi consumul de whisky. Cadiul îl acuză că îşi îndeplineşte obligaţiile "postului" în Turcia şi nu "în ţara lui", dar unii trecători îl apără şi susţin că sunt satisfăcuţi de ceea ce face Moş Crăciun. În această situaţie, judecătorul decide să-l elibereze şi invită publicul să marcheze sărbătoarea împreună.

Hotărârea îl surprinde total pe Moş Crăciun, întrucât, după cum recunoaşte chiar el, îi considera pe turci "nişte barbari". Plin de admiraţie pentru înclinaţia lor către dreptate, el se converteşte la islam.

Spectacolul pare a fi o încercare de a concilia popularitatea de care se bucură Moşul în Turcia şi criticile contra lui formulate de unele medii religioase, care îl cataloghează drept "antiislamic".

În anii anteriori, unii imami turci au provocat reacţii vii în presa din această ţară după ce au afirmat că serbarea Crăciunului şi cadourile aduse de Moş sunt copiate după obiceiurile europene şi sunt "interzise de islam".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările