Momentul în care un F-35 ratează decolarea de pe un portavion britanic şi cade în mare | VIDEO

Momentul în care un F-35 ratează decolarea de pe un portavion britanic şi cade în mare | VIDEO

Portavionul britanic HMS Queen Elizabeth foto EPA EFE

Aeronavele F-35 sunt cele mai scumpe şi performante avioane ale armatei britanice. O anchetă cu privire la incident este în curs de desfăşurare.

Videoclipul postat pe diferite reţele sociale surprinde momentul când un F-35 se prăbuşeşte în Marea Mediterana după ce ratează decolarea de pe portavionul Marinei Regale HMS Regina Elisabeta.
 
Conform BBC, aeronava ar valora circa 100 de milioane de lire sterline.
 
Accidentul s-a produs în această lună, iar imaginile au fost surprinse, cel mai probabil, cu o cameră aflată la bordul portavionului.
 
Imediat după ce avionul ratează decolarea şi cade în mare se vede o paraşută, semn că pilotul s-a catapultat. 
 
La începutul acestei luni, Ministerul Apărării din Marea Britanie a confirmat că a avut loc un accident şi a spus că pilotul a fost recuperat în siguranţă.
 
Ancheta este în curs de desfăşurare şi este posibil ca o altă anchetă să investigheze modul în care aceste imagini au ajuns în spaţiul public.
 
Aeronavele F-35 sunt cele mai avansate şi mai scumpe avioane din Marea Britanie. Acestea pot ateriza vertical, similar cu Harrier Jump Jet, şi pot combina tehnologia stealth, care se sustrage radarului cu viteze supersonice.
 
Avioanele de pe portavionul HMS Regina Elisabeta au participat la misiuni în Irak şi Siria.
 
Avioanele F-35 sunt operate de renumita Escadrila 617, cunoscută sub numele de "Dambusters".
 
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările