Momentul în care armata ucraineană distruge tunul autopropulsat „Lalea” al Rusiei. Presa de la Moscova publicase imagini cu locul unde se află VIDEO

Momentul în care armata ucraineană distruge tunul autopropulsat „Lalea” al Rusiei. Presa de la Moscova publicase imagini cu locul unde se află VIDEO

Foto Captură Video

Armata ucraineană a reuşit sâmbătă să distrugă un mortier greu autopropulsat al inamicului, după ce presa rusă i-a dezvăluit poziţia. Astăzi au apărut şi imaginile cu momentul atacului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ucrainenii au reuşit să distrugă, cu focuri de artilerie, un mortier autopropulsat 2S4 Tyulpan, o armă ce nu se regăseşte în multe exemplare în inventarul activ al armatei ruse, dar care are o putere de foc considerabilă. Astfel de mortiere au fost modernizate în 2017 şi doar 10 erau operaţionale de partea Rusiei până acum.

Contraofensiva ucrainenilor a venit după ce în urmă cu o zi presa rusă a făcut publice imagini video şi foto din acelaşi loc cu mortierul autopropulsat. 

Momentul atacului 

Duminică au apărut pe reţelele de socializare imaginile exacte cu momentul atacului ucrainenilor asupra mortierului 2S4:

2S4 Tyulpan este un mortier greu, autopropulsat pe şenile cu calibru de 240 de mm şi are o putere de foc mai mare decât mortierele obişnuite sau tunurile de artilerie de 152/155mm utilizate în mod obişnuit de Armata Roşie. 
 
Acesta a fost construit pe vremea Uniunii Sovietice, încă se află în folosinţă şi este cel mai mare sistem mortier utilizat în prezent de către oricare armată a lumii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările