Mituri despre Hitler: era obsedat de curăţenie şi a trăit până la adânci bătrâneţi în Argentina. Cum a ajuns să poarte mustaţă

Mituri despre Hitler: era obsedat de curăţenie şi a trăit până la adânci bătrâneţi în Argentina. Cum a ajuns să poarte mustaţă

Adolf Hitler era nebun şi ar fi păstrat distanţa chiar şi faţă de amanta sa, Eva Braun FOTO The Mirror

Adolf Hitler are parte, mai mult ca oricine, de legende privind comportamentul, sănătatea sau originea lui. Mituri despre Hitler susţin că fostul lider german ar fi fost nebun, că era asexuat sau că era atât de obsedat de igienă, încât ar fi făcut dragoste cu hainele pe el, pentru a nu lua cine ştie ce microbi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romancierul Martin Amis a explicat că Adolf Hitler era nebun şi că ar fi păstrat distanţa chiar şi faţă de amanta sa, Eva Braun, ajungând la orgasm doar uitându-se cum aceasta îşi ridica fusta. Romanul lui Amis, „Zonă de Interes“ (Zone of Interest) a tratat epoca nazistă, aşadar scriitorul poate fi considerat un fel de specialist, documentându-se asiduu despre acea perioadă şi despre Adolf Hitler. 
 
Iată zece mituri despre Hitler, faimoase tocmai prin cât de ciudate sunt, puse cap la cap de publicaţia „The Mirror“.
 

1. Mituri despre Hitler: Obsedat de curăţenie, nu se atingea nici de amantă

Adolf Hitler ar fi fost atât de obsedat de curăţenie, încât îşi păstra hainele pe el atunci când făcea dragoste. Mai mult, scriitorul Martin Amis susţine că acesta ajungea la orgasm doar privind-o pe Eva Braun cum îşi ridică fusta.
 

2. Mituri despre Hitler: Adolf şi-a petrecut sfârşitul vieţii în Argentina, nu în buncăr

mituri despre hitler
Mulţi cred că dictatorul şi-a pus singur capăt vieţii, în buncărul unde era ţinut. Totuşi, potrivit altei teorii, el ar fi trăit în Argentina, până la peste 70 de ani. Conform jurnaliştilor britanici Gerrard Williams şi Simon Dunstan, Hitler ar fi murit de bătrâneţe, în 1962. În volumul „Lupul gri: evadarea lui Adolf Hitler“ (Grey Wolf: The Escape of Adolf Hitler) se specifică faptul că fragmentele craniului lui Hitler, ce au fost folosite pentru a-i confirma moartea printr-o rană de glonţ în cap, ar fi aparţinut unei femei.
 

3. Mituri despre Hitler: dictatorul ar fi avut un singur testicul

mituri despre hitler
Zvonurile despre unicul testicul al lui Hitler se menţin de-a lungul timpului. În 2008 existau încă oameni care insistau că sunt adevărate. Aceste zvonuri se bazează pe relatările unui medic german din armată care, se pare, i-ar fi salvat viaţa dictatorului în timpul Primului Război Mondial. El ar fi dezvăluit că Hitler şi-ar fi pierdut unul dintre testicule în timpul Bătăliei de pe Somme, în 1916.
 

4. Mituri despre Hitler: naziştii ar fi avut bază pe Lună

mituri despre hitler
Hitler şi partidul său nazist ar fi avut o bază pe Lună încă din 1942, spun teoriile conspiraţioniste. Unii bloggeri susţin că partidul se folosea „de rachete exo-atmosferice, sub formă de farfurii zburătoare, de tipul Miethe şi Schriever“ pentru a aseleniza. Mai mult, se pare că Hitler, în generozitatea lui, ar fi oferit baza americanilor şi ruşilor.
 

5. Mituri despre Hitler: OZN

În aceeaşi ordine de idei cu baza de pe Lună, unii teoreticieni susţin că naziştii ar fi construit Obiectele Zburătoare Neidentificate (OZN) care sunt „parcate“ acum, în secret, în baze subterane din Antarctica, America de Sud sau Statele Unite ale Americii. Se spune că planul lui Hitler a fost să lanseze un atac cu OZN şi asupra Londrei şi asupra New Yorkului.
 

6. Mituri despre aurul lui Hitler

mituri despre hitler
Se spune că în testamentul lui Hitler s-ar fi subestimat foarte mult averea sa, dar şi cea a partidului. Imense cantităţi de aur nazist ar fi pe fundul lacului Toplitz, din Alpii austrieci. Se mai spune că, după război, foşti membri SS au angajat scafandri care să încerce să găsească aurul din lac, unde s-ar afla şi tuburi sigilate care ar conţine detalii despre conturile secrete din Elveţia ale naziştilor de top.
 

7. Mituri despre Hitler: dictatorul ar fi fost vegetarian

Hitler ar fi fost vegetarian şi se pare că a ajuns aşa după ce a asistat la autopsia fostei sale iubite (şi pe jumătate nepoată) Geli Raubal, care se sinucisese împuşcându-se în inimă.
 

8. Mituri despre Hitler: motivele din spatele ciudatei mustăţi ciuntite

mituri despre hitler
Mustaţa lui Hitler a fost subiectul multor speculaţii de-a lungul anilor. Se pare că secretarul său de presă, dr. Sedgwick, l-ar fi sfătuit în 1923 să scape de ea. Răspunsul lui Hitler: „Dacă nu este la modă acum, mai târziu va fi, pentru că e a mea!“. Unii spun că dictatorul ar fi fost inspirat de Charlie Chaplin, care avea o mustaţă asemănătoare, dar alţii susţin că mustaţa lui Hitler ar fi avut o origine mai practică: în timp ce era soldat, în Primul Război Mondial, i s-a ordonat să-şi tundă mustaţa pentru a putea purta masca de gaze.
 
Adolf Hitler ar fi considerat întotdeauna că mustaţa îl avantajează şi că îi oferă un aspect mult mai bărbătesc, conform istoricilor care au participat la realizarea seriei de documentare History Channel. Astfel, înainte de izbucnirea Primul Război Mondial, tânărul Adolf se mândrea cu mustaţa sa lungă, cu vârfurile uşor răsucite la capete.
 
Lucrurile s-au schimbat la scurt timp după începerea războiului, când soldatul Adolf Hitler a realizat că mustaţa bogată ar fi putut să-l coste viaţa. Mai exact, viitorul dictator a observat că nu-şi putea fixa etanş masca de gaze pe câmpul de luptă din cauza mustăţilor mult prea stufoase. Se pare că inclusiv superiorii i-ar fi atras atenţia asupra riscurilor la care se spune din acest motiv, aşa că Adolf a decis să-şi scurteze radical părul facial, însă nu l-a lăsat inima să renunţe cu totul la mustaţă. Hitler şi-ar fi aranjat mustaţa după modelul cunoscut drept „toothbrush“ (periuţă de dinţi-n.r.), în toamna anului 1918, când a stat o lună internat într-un spital din Polonia pentru că a fost orbit de gaz.
 

9. Mituri despre Hitler: înclinaţia spre dulciuri a dictatorului nazist

Hitler mai este cunoscut şi pentru faptul că-i plăceau dulciurile foarte mult. Se crede că ar fi mâncat aproape un kilogram de ciocolată pe zi şi că adăuga zahăr chiar şi în vin. 
 

10. Mituri despre Hitler: dictatorul era superstiţios

mituri despre hitler
Adolf Hitler era un om foarte superstiţios. De exemplu, se spune că Hitler nu-şi scotea niciodată haina în public de frică să nu păţească ceva rău. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările