Misiunea OSCE de monitorizare a războiului din Ucraina şi-a suspendat activitatea în urma unui protest al separatiştilor proruşi

Misiunea OSCE de monitorizare a războiului din Ucraina şi-a suspendat activitatea în urma unui protest al separatiştilor proruşi

Separatişti proruşi din DonbasFOTO EPA-EFE

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi-a suspendat misiunea de monitorizare în estul Ucrainei în urma unei acţiuni de protest organizate de către separatiştii proruşi în faţa cartierului său general din Doneţk.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 200 de protestatari proruşi i-au înfruntat sâmbătă pe monitorii OSCE pentru a cere eliberarea unui ofiţer rebel capturat recent de armata ucraineană. Protestatarii au blocat intrarea în hotelul în care sunt găzduiţi aceştia. Ca urmare a acestui incident, membrii Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina au decis să-şi suspende activitatea.

„Din cauza îngrijorărilor pentru siguranţa noastră şi din cauza regulilor şi consideraţiilor noastre de securitate ne suspendăm operaţiunile”, a explicat pentru Reuters Yaşar Halit Cevik, şeful Misiunii.

Misiunea OSCE în Ucraina s-a confruntat şi în trecut cu proteste organizate de separatiştii proruşi, care sunt susţinuţi de Moscova.

Separatiştii susţin că ofiţerul lor Andrei Kosiak a fost capturat miercuri de către armata ucraineană în apropierea liniei din front deşi făcea parte dintr-un comitet comun de supraveghere a armistiţiului. Ministerul ucrainean al Apărării respinge acuzaţia, precizând că Andrei Kosiak este cetăţean rus şi era infiltrat în comitetul respectiv pentru a efectua o misiune de recunoaştere sub acoperire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările