Ministrul britanic de Interne a semnat ordinul de extrădare a lui Assange în SUA

Ministrul
britanic de Interne a semnat ordinul de extrădare a lui Assange în SUA

Julian Assange FOTO Getty Images

Ministrul britanic de Interne, Sajid David, a dezvăluit că a semnat cererea americanilor ca Julian Assange să fie extrădat în SUA, informează The Guardian.

Vorbind la Today Programme, joi, Javid a declarat: „Este just să fie în spatele gratiilor. Există o cerere de extrădare din partea SUA care va fi prezentantă în instanţă, mâine , dar ieri am semnat ordinul de extrădare şi l-am autorizat şi acesta va merge în instanţă, mâine“.

Decizia lui Javid deschide calea unei eventuale decizii a tribunalului de a-l trimite pe fondatorul WikiLeaks în America. Assange s-ar confrunta cu 18 capete de acuzare, emise de către Departamentul american de Justiţie, inclusiv pentru fapte care intră sub incidenţa Actului privind Spionajul. El este acuzat că a solicitat şi publicat informaţii clasificate şi că a conspirat să spargă un computer guvernamental.

Javid a adăugat: „În cele din urmă, este decizia instanţei, dar un rol important îl are şi ministrul de Interne şi vreau să văd că va fi făcută dreptate în toate cazurile. Avem o cerere legitimă de extrădare, aşa că am semnat-o, dar decizia finală se va lua în instanţă“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: