Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior: Polonia şi Ungaria nu pot fi şantajate cu utilizarea fondurilor UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polonia şi Ungaria vor depune eforturi pentru a se asigura că niciunul dintre cele două state nu poate fi şantajat în legătură cu utilizarea fondurilor UE, a declarat, miercuri, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, după întrevederea cu omologul său polonez, Zbigniew Rau, la Varşovia, relatează MTI.

La întâlnire, cei doi politicieni şi-au reafirmat poziţia potrivit căreia din fondurile UE trebuie sa beneficieze ambele ţări, întrucât atât Polonia, cât şi Ungaria contribuie la performanţa economică a Uniunii Europene şi, prin urmare, fondurile UE sunt resurse comune, a declarat Péter Szijjártó pentru agenţia ungară de presă MTI.

Acesta a considerat inacceptabil faptul că, prin şantaj, se fac presiuni asupra Varşoviei şi Budapestei să-şi schimbe politica în ceea ce priveşte imigraţia sau alte politici.

De asemenea, politicianul a fost de acord cu omologul său polonez că cele două ţări vor respinge noul pact al Comisiei Europene privind refugiaţii, pact care, potrivit şefului diplomaţiei ungare, are acelaşi principiu pe care l-a avut Comisia în ultimii cinci ani, cu repetarea aceloraşi greşeli.

Pactul propus “ar prevedea, în acelaşi mod, o nouă cotă de refugiaţi şi este doar un experiment gramatical forţat pentru a-l redenumi”, a explicat ministrul ungar de externe care a adăugat că, degeaba este cota numită “rambursare sponsorizată”, aceasta fiind o cotă de refugiaţi la fel de obligatorie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite