Ministrul Motoc spune în presa americană că România îşi întăreşte apărărea în faţa creşterii prezenţei militare ruseşti la Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat marţi într-un interviu pentru Associated Press că România îşi va întări sistemul de apărare în faţa creşterii prezenţei militare ruseşti în bazinul Mării Negre, relatează The New York Times.

Motoc a anunţat că bugetul pentru apărare al României se va ridica anul viitor la 2% din PIB.

România îndeplineşte astel o cerere a NATO adresată membrilor săi europeni, având în vedere că 75% din bugetul său este acoperit de Statele Unite.

De asemenea, social-democraţii au promis că vor respecta acordurile internaţionale semnate de România.

Mihnea Motoc a precizat că prezenţa militară a ruşilor „s-a întărit considerabil în ultimii ani“ în bazinul Mării Negre.

„Nu cred că ai putea să rămâi indiferent la aşa ceva. Ideea noastră este să nu intrăm într-o cursă a înarmării cu ei“, a declarat ministrul Apărării.

Demnitarul român a precizat că relaţiile bilaterale cu Rusia au rămas la un nivel „minimal“ după anexarea peninsulei Crimeea.

„Trebuie să fim realişti (...) în termen scurt, realităţile nu se vor schimba într-un mod decisiv“, a mai declarat Motoc.

Pe fondul deteriorării relaţiilor ruso-occidentale, alianţa a decis să deschidă anul trecut un sediu al NATO Force Integration Unit la Bucureşti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite