Ministrul de Interne al Slovaciei şi-a prezentat demisia după protestele desfăşurate duminică în întreaga ţară

Ministrul de Interne al Slovaciei şi-a prezentat demisia după protestele desfăşurate duminică în întreaga ţară

Tomas Drucker FOTO hlavnespravy.sk

Ministrul slovac de Interne Tomas Drucker şi-a anunţat luni demisia după protestele ample desfăşurate duminică în Slovacia pentru a cere demisia şefului poliţiei în urma asasinării jurnalistului Jan Kuciak, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşteptat să prezinte în cursul acestei săptămâni decizia sa în privinţa şefului poliţiei, Tomas Drucker a ales să demisioneze din postul de ministru de Interne.

Această decizie vine după protestele desfăşurate duminică în Slovacia, unde zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere destituirea şefului poliţiei, suspectat de tergiversarea anchetei în cazul asasinării jurnalistului Jan Kuciak şi a prietenei sale.

Aceste crime i-au şocat profund pe slovaci.

Kuciak ancheta asupra unor legături în politicieni slovaci şi politicieni italieni conectaţi la organizaţia mafiotă calabreză 'Ndrangheta. Unii dintre politicienii vizaţi fac parte din anturajul premierului de la acea vreme Robert Fico.

Acesta din urmă a demisionat între timp, fiind înlocuit cu Peter Pellegrini. Însă noul guvern este alcătuit în mare parte din persoane care au aparţinut şi precedentului. Pellegini, de exemplu, a fost vicepremier.

Tomas Drucker a explicat plecarea de la conducerea Ministerului de Interne prin faptul că nu a găsit niciun motiv pentru a-l demite pe şeful poliţiei, Tibor Gaspar.

citeste totul despre: