Ministrul de Interne al Germaniei propune interzicerea burkăi

Ministrul de Interne al Germaniei propune interzicerea burkăi

Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, va propune un plan de măsuri de securitate antiteroriste adiţionale, după seria de atentate care au zguduit în ultima lună landul bavarez, printre care se numără o interdicţie pentru purtarea burka de către femeile musulmane. Mai mult, deportarea persoanelor condamnate va fi accelerată, iar regulile de confidenţialitate medic-pacient vor putea fi încălcate în anumite situaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste noi măsuri de securitate antiteroriste vor fi prezentate în cursul zilei de joi.

În ultima lună, landul bavarez a fost zguduit de patru atentate, dintre care două au avut legături cu islamismul militant, soldate cu 15 morţi şi câteva zeci de răniţi.

Germania are foarte puţine restricţii cu privire la îmbrăcămintea purtată de cetăţeni.

Însă, o comisie guvernamentală a susţinut în urmă cu patru ani că interzicerea completă a purtării burka ar reprezenta o măsură neconstituţională.

Interdicţii asupra purtării burka de către femeile musulmane există în alte state europene, precum Franţa, Belgia, dar şi în mai multe localităţi italiene.

De asemenea, confidenţialitatea medic-pacient este extrem de importată în legislaţia germană, iar orice încălcare se pedepseşte cu până la un an în spatele gratiilor.

Însă, măsurile antiteroriste propuse de Maiziere îi vor forţa pe medici să informeze autorităţile atunci când suspectează că pacienţii au de gând să rănească o altă persoană.

Aceste propuneri au atras critici vehemente din partea politicienilor de stânga şi a medicilor.

O altă măsură va lua în considerare accelerarea deportărilor pentru persoanele condamnate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările