Ministrul de Interne francez: Anul acesta ţara noastră a dejucat două atacuri islamice

Ministrul de Interne francez: Anul acesta ţara noastră a dejucat două atacuri islamice

Ministrul francez de Interne Gerard Collomb FOTO SIPA

Serviciile de securitate din Franţa ar fi dejucat două atacuri teroriste plănuite pentru anul acesta, în condiţiile în care militanţii islamişti şi-ar fi îndreptat atenţia asupra obiectivelor interne ale ţării ca răspuns la recesiunile militare din Irak şi Siria, potrivit ministrului de Internet, Gerard Collomb.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cei doi presupuşi atacatori a fost arestat în ianuarie, acesta plănuind un atac asupra unei „facilităţi sportive majore”, a declarat Collomb la postul de radio Europe 1, citat de Reuters. Celălalt suspect ar fi ţintit trupe antiteroriste de patrulă, achiziţionând echipamente de fabricare a bombelor, conform procurorului de la Paris, Francois Molins.
 
„Întrucât Statul Islamic dispare, teroriştii caută să atace ţările occidentale pentru a distrage atenţia asupra înfrângerii”, a adăugat ministrul.
 
Patrulele militare din Franţa au fost introduse la nivel naţional în urma atacurilor din 7 ianuarie 2015 asupra publicaţiei satirice „Charlie Hebdo” şi a unui supermarket. Patrulele au fost accentuate în acelaşi an după atacurile din 13 noiembrie când au fost ucişi 130 de oameni la un concert din Paris.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările