Ministrul german de Finanţe: Băncile trebuie să fie lichidate la fel ca orice altă companie

Ministrul german de Finanţe: Băncile trebuie să fie lichidate la fel ca orice altă companie

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble

Băncile cu probleme trebuie să fie lichidate în viitor la fel ca orice companie, fără a pune în pericol sectorul financiar, a declarat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, adăugând că în cazul salvării acestora ar fi necesar ca acţionarii şi creditorii să participe primii la costuri.


"Cipru a fost un caz unic, dar nu vom mai accepta problema limitelor morale.În viitor, va trebui să fie posibilă lichidarea treptată a băncilor cu probleme la fel ca orice altă companie, fără a pune în pericol stabilitatea sectorului financiar", a spus Schaeuble, după o reuniune la Dublin a miniştrilor de Finanţe din UE, care s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, potrivit Bloomberg.

Proprietarii băncii şi creditorii ar trebui să fie primii pe lista celor care suportă costurile, înainte ca guvernele să intervină pentru recapitalizare sau Mecanismul European pentru Stabilitate - fondul de urgenţă al zonei euro - să asigure sprijin financiar.

"Înainte ca statul să se implice, în ierarhia responsabilităţii se va cere proprietarilor şi creditorilor să contribuie, iar Mecanismului European pentru Stabilitate i se va solicita să contribuie dacă guvernul nu poate, pentru că are blocat accesul pe pieţele financiare", a declarat Schaeuble.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: