Ministrul german al Apărării acuză provocările Rusiei. „Germania şi Ucraina nu vor cădea în capcana acestui joc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia / Ucraina /  FOTO Shutterstock
Rusia / Ucraina /  FOTO Shutterstock

Rusia generează o ameninţare „concretă şi imediată” pentru securitatea Europeni, spune ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, conform presei internaţionale.

Declaraţia a fost făcută la o zi după ce cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au lansat un apel comun prin care cer Rusiei să-şi retragă trupele din apropierea graniţei cu Ucrainei, fiind doar cea mai recentă din serie de declaraţii îngrijorate ale liderilor europeni.

„Armele şi conflictul generat de Rusia în mijlocul Europei au creat pericole reale”, a spus Annegret Kramp-Karrenbauer.

Ministrul german al apărării acuză că singura raţiune pentru suplimentarea efectivului de trupe ale Rusiei de la graniţa cu Ucraina este provocarea unei reacţii.  Ea a accentuat că Germania şi Ucraina „nu vor cădea în capcana acestui joc al Rusiei”.

Annegret Kramp-Karrenbauer a subliniat că Moscova se defineşte tot mai mult drept un „contrapunct iliberal şi antidemocratic faţă de Occident”, citând listă lungă de activităţi chestionabile ale Kremlinului: atacurile cibernetice, exporturile de arme, influenţa politică ascunsă sau deschisă, crimele, angajamentul militar direct şi indirect. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite