Ministrul Flutur crede ca solicitarile UE pot fi rezolvate

Ministrul agriculturii a incercat sa raspunda punctual problemelor semnalate in raport, recunoscand, totodata, ca documentul, desi "exigent", este obiectiv. Punctele slabe fiind identificate mai ales

Ministrul agriculturii a incercat sa raspunda punctual problemelor semnalate in raport, recunoscand, totodata, ca documentul, desi "exigent", este obiectiv. Punctele slabe fiind identificate mai ales in domeniul sanitar-veterinar, Flutur a declarat ca, in privinta controlului la frontiere, exista inca anumite etape de parcurs, intre care procurarea de terenuri, certificate de urbanism, licitatii de proiectare si de executie a celor opt puncte de inspectie.
Alternativa ministerului la inchiderea unitatilor neperformante
Acesta ar fi Programul Fermierul, care presupune infiintarea de noi abatoare si unitati de procesare. Vor fi organizate si licitatii pentru firmele care se ocupa cu ecarisarea teritoriului pentru minimum 10 ani. De asemenea, a mai precizat ministrul, 100 la suta din aceste cheltuieli pentru gospodariile populatiei vor fi suportate de bugetul ministerului. De altfel, majoritatea semnalelor din raportul de monitorizare depind de bugetul pe 2006. Acestea au fost deja incluse in buget si se vor rezolva, fiind considerate domenii prioritare.
In Agentia de plati s-au facut deja angajari
Raspunzand criticilor din raport referitoare la intarzierea punerii in functiune a Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, ministrul Flutur a precizat ca, in prezent, in cadrul acesteia, au fost angajati deja 1.000 de oameni, sub necesar, urmand ca abia anul viitor sa mai fie angajati inca 4.000.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: