Ministrul de Externe al Lituaniei, în autoizolare după vizita lui Macron la Vilnius

Ministrul de Externe al Lituaniei, în autoizolare după vizita lui Macron la Vilnius

Linas Linkevicius FOTO EPA

Ministrul lituanian de Externe Linas Linkevicius se plasează în carantină timp de o săptămână, în urma a două teste pozitive cu COVID-19 a doi membri ai delegaţiei franceze care au participat la evenimente organizate cu ocazia vizitei lui Emmanuel Macron la Vilnius, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Linas Linkevicius a participat la mai multe evenimente în cursul acestei vizite, la 28 şi 29 septembrie, a precizat o purtătoare de cuvânt a ministerului, Rasa Jakilaitiene.

Cei doi membri ai delegaţiei franceze diagnosticaţi pozitiv cu COVID-19 locuiesc la Vilnius şi nu au făcut parte din grupul care a venit de la Paris, testat în întregime negativ înainte de sosirea în Lituania, a anunţat Palatul Elysée.

„Toate gesturile-barieră au fost respectate. Preşedintele nu este un caz de contact”, a declarat pentru Reuters preşedinţia franceză.

Era necunoscut imediat dacă ministrul lituanian de Externe, care s-a întâlnit cu Emmanuel Macron în această vizită, a efectuat vreun test de depistare.

Testele efectuate duminică de către preşedintele lituanian Gitanas Nauseda, soţia sa şi mai mulţi invitaţi la biroul său au ieşit toate negative, a anunţat preşedinţia lituaniană într-un comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările