Ministrul britanic de Externe Boris Johnson, "profund şocat şi întristat" de atacul armat de la Munchen

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson,

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson se declară "profund şocat şi întristat" de atacul armat de la Munchen.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mă gândesc la victime acum, la familiile lor şi la întreaga germanie", afirmă ministrul britanic într-un mesaj postat pe Twitter.

Anterior, preşedintele francez Francois Hollande i-a transmis un “mesaj personal de susţinere” cancelarului german Angela Merkel după atacul de la Munchen, a anunţat Palatul Elysee. Franţa a fost vizată un atac terorist, la Nisa, săptămâna trecută, când 84 de persoane au fost ucise, iar câteva sute au fost rănite.

De asemenea, preşedintele american Barack Obama a promis vineri autorităţilor germane "toată susţinerea de care au nevoie", în contextul în care o "situaţie teroristă" este în curs la Munchen, în sudul ţării.

"Unii dintre voi ştiu că au avut loc focuri de armă în Germania, însă noi nu ştim pentru moment ce se întâmplă acolo, dar, bineînţeles, ne gândim la cei care au putut fi răniţi", a declarat Obama.

El a adăugat că "Germania este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri şi, deci, vom oferi toată susţinerea de care pot avea nevoie pentru a face faţă acestei situaţii".

Cel puţin opt persoane au fost ucise vineri, într-un centru comercial din Munchen, în sudul Germaniei, potrivit poliţiei care "suspectează un act terorist" şi a mobilizat toate forţele pentru a căuta "până la trei" presupuşi atacatori.

Întreaga aglomeraţie bavareză a fost plasată în stare de alertă vineri seara, unde au fost mobilizate toate "mijloacele disponibile", potrivit Poliţiei din Munchen. Oraşul era survolat de elicoptere.

"Până la trei autori" ai atacului armat, în care au fost de asemenea rănite grav mai multe persoane, erau căutate în întreg oraşul, a declarat un reprezentant al poliţiei pentru presă.

Potrivit unor informaţii furnizate de AFP, mai mulţi oameni au evocat bărbaţi de tip "arab", însă un purtător de cuvânt al poliţiei nu a confirmat această informaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările