Ministrul austriac al Sănătăţii, Rudolf Anschober, şi-a anunţat demisia din cauza stresului generat de pandemie

Ministrul austriac al Sănătăţii, Rudolf Anschober, şi-a anunţat demisia din cauza stresului generat de pandemie

Rudolf Anschober Foto EPA EFE

Ministrul austriac al sănătăţii, Rudolf Anschober, membru al partidului Verzilor, partener în cadrul coaliţiei de guvernare din Austria,  a anunţat marţi că demisionează, din cauza faptului că este surmenat în contextul pandemiei de COVID-19, după  ce acesta a deţinut funcţia timp de 14 luni, iar sănătatea sa a fost afectată, informează Reuters şi dpa.

"Eu... nu vreau să mă distrug. Mi-am dat seama că trebuie să apăs frâna de urgenţă în ce mă priveşte", a spus Anschober, 60 de ani, într-un scurt comunicat transmis mass-media, adăugând că a avut recent probleme cu tensiunea arterială şi este epuizat. El a mai subliniat că ţara are nevoie de un ministru perfect sănătos în această fază, transmite Agerpres.

Înainte de a fi ministru al sănătăţii, Anschober a trecut printr-un burn-out în timp ce era ministru în landul federal Austria Superioară.

Desemnat cel mai popular ministru în vara anului trecut de un sondaj realizat de un tabloid, peste cancelarul conservator Sebastian Kurz cu care ecologiştii sunt în coaliţie, "Rudi' asigura la acea dată că a fost "surprins' de colaborarea bună la nivelul guvernului. 'Aparent, în faţa crizei, oamenii sunt un singur corp', declara fostul deputat. "Una dintre calităţile mele este că am devenit foarte calm în situaţii de criză", mai afirmase atunci Anschober.

Cu toate acestea, el a fost responsabil de numeroase erori tehnice în seria de reglementări emise de ministerul său în timpul pandemiei. Recent, el a fost criticat şi pentru problemele de la începutul campaniei de vaccinare şi pentru eşecuri în comunicare, ceea ce a generat uneori conflicte deschise cu Sebastian Kurz.

Retragerea lui Anschober înseamnă că Sebastian Kurz va trebui să înlocuiască pentru a doua oară un membru al guvernului său. În ianuarie, ministrul Muncii, Christine Aschbacher, a demisionat după acuzaţii potrivit cărora şi-ar fi plagiat teza de masterat şi disertaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările