Miniştrii de Externe din UE se vor reuni marţi într-o videoconferinţă pe tema escaladării violenţelor între Israel şi Hamas

Miniştrii de Externe din UE se vor reuni marţi într-o videoconferinţă pe tema escaladării violenţelor între Israel şi Hamas

Josep Borrell FOTO EPA-EFE

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană (UE) se vor reuni marţi într-o videoconferinţă pe tema escaladării luptelor între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, a anunţat duminică Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Având în vederea escaladarea în curs între Israel şi Palestina şi numărul inacceptabil de victime civile, am convocat pentru marţi o videoconferinţă extraordinară a miniştrilor Afacerilor Externe din UE”, a scris Borrell pe Twitter.

„Ne vom coordona şi vom discuta despre maniera în care UE poate contribui cel mai bine la încheierea violenţei actuale”, a subliniat şeful diplomaţiei europene, citat de AFP.

Circa 174 de persoane au fost ucise în actualul episod de violenţe între Israel şi Hamas, care a început luni, transmite AFP.

Potrivit UE, Josep Borrell a făcut eforturi diplomatice „intense” pentru a încerca să contribuie la diminuarea violenţelor, discutând cu liderii israelian şi palestinian, precum şi cu principalii diplomaţi din ţările vecine.

„Prioritatea şi mesajul UE în acest context rămân clare: violenţa trebuie să înceteze acum”, a precizat diplomaţia europeană într-un comunicat publica sâmbătă.

Cele 27 de state membre UE întâmpină adesea dificultăţi în găsirea unei poziţii comune asupra conflictului israeliano-palestinian, state precum Germania, Austria şi Slovenia susţinând cu fermitate dreptul Israelului de a se apăra, în timp ce altele îndeamnă statul evreu să dea dovadă de mai multă reţinere, notează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările